EĞITIM Haber Girişi : 08 Kasım 2018 15:25

4 Yaşında Hayatını Kaybeden Aras Büyüktanır'ın İsmi Kars'ta Kütüphanede Yaşatılacak

4 Yaşında Hayatını Kaybeden Aras Büyüktanır'ın İsmi Kars'ta Kütüphanede Yaşatılacak
Beyincik Erimesi (NCL) hastalığı nedeni ile 4 yaşında hayatını kaybeden Aras Büyüktanır'ın ismi Kars'ta ailesi tarafından oluşturulan kütüphanede yaşatılacak.
Kars Güncel- Karsın Kağızman İlçesi'nde dünyaya gelen ve daha sonra Aydın'da yaşamaya başlayan Özgür Büyüktanır'ın oğlu Aras Büyüktanır 2018 yılı Mart ayında geçirdiği NCL (Beyincik Erimesi) hastalığı sonrasında yaşamını kaybetti. 
Baba Özgür Büyüktanır 4 yaşında hayatını kaybeden oğlu Aras'ın isminin yaşatılması için doğduğu köyde bulunan okula kütüphane kurulması için kampanya başlattı. Başlatılan kütüphane projesi kısa süre içerisinde geniş kitlelere ulaşarak Aras Büyüktanır'ın isminin verileceği kütüphane için Türkiye'nin dört bir yanından kitap, kırtasiye ve eğitim metaryalleri Kars'a gönderildi. 
Şehit olan çocukluk arkadaşının isminin verildiği Kötek Şehit Taner Seloğlu İlkokulu’na kütüphane kurulması için Kars'a gelerek çalışmalara başlayan baba Özgür Büyüktanır, okulun minik öğrencileriyle birlikte kütüphaneyi düzenleyerek, Türkiye’nin dört bir tarafından gönderilen yüzlerce kitabı özenle yerleştirdi. Önümüzdeki günlerde tüm eksiklerinin giderilerek öğrencilerin hizmetine sunulacak olan kütüphanenin girişinde ve içerisinde ise Aras Büyüktanır’ın resimleri ve “Aras’tan Mektup Var”  tablosu da yer alıyor.
4 yaşında yaşamını yitiren Aras Büyüktanır'ın babası Özgür Büyüktanır; "Ülkenin dört bir tarafından başlatılan kampanyaya destek geldiğini, şimdiye kadar gelen kitap sayısının bini geçtiğini ve bir o kadarının da şuan yollarda olduğunu söyledi.
Büyüktanır; "Kitapları gönderen duyarlı vatandaşların kitapların arasına Aras Büyüktanır’a ait küçük notlar bıraktıklarını gören baba Özgür Büyüktanır çok duygulandığını söyleyerek, zor zamanlarda bizleri birleştiren bir güç mutlaka vardır. Bizim ülkemiz çok güzel bir ülke dayanışma söz konusu olduğunda herkes bu çorbada bir tuzum olsun istiyor, herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi. 

Kütüphanenin düzenlenmesine yardım eden Kötek Şehit Taner Seloğlu İlkokulu öğrencileri ise kitap okumayı çok sevdiklerini, daha çok kitap gelirse kütüphanelerinde daha çok bilgi edinebileceklerini söylediler.
Haberin Videosu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.