SAĞLıK Haber Girişi : 15 Ağustos 2017 18:45

9 Yaşındaki Ali Ekber'e Beklenen Yardım Eli Uzandı

9 Yaşındaki Ali Ekber'e Beklenen Yardım Eli Uzandı
Yasin Aşkın Yıldırım, Aliasker'e HIZIR gibi yetişti
Kars Güncel-Yasin Aşkın Yıldırım; "Allahın İzniyle çocuğa katkısı olur İnşallah"

Kars'ta Yeni Mahalle Meydan Sokak üzerinde eski bir kiralık evde yaşam mücadelesi veren Afgan ailenin 9 yaşındaki çocukları Aliekber Haydari doğumundan 5 gün sonra geçirdiği bir hastalık nedeniyle beyni su toplamaya başladı. 5 yıl önce Kars şehir merkezine yerleşen ailenin reisi Nevruzi Haydari ara işlerinde çalışarak geçimlerini sürdürmeye başladı. Kıt kanaat imkanlarla haya tutunmaya çalışan aile bir yandan da beyninde su toplayan çocukları Aliekber'in sağlık problemleriyle uğraştı. Hastane hastane gezmelerine rağmen maddi imkansızlıklar nedeniyle bir çözüm bulamayan aile çocuklarını 9 yaşına kadar çocuk arabalarıyla dışarı çıkarıp gezdirdi. Aliekber'in büyümesi ve ağırlaşması nedeniyle anne Sakine zor anlar yaşamaya başladı.  Çocuğunu sürekli evde bırakmak zorunda kaldığını söyleyen anni Sakine Haydari oğlunun yaşıtları gibi koşup oynayacağı günün hayalini kurduğunu söyleyerek yardım çağrısında bulundu.

Ehlibeyt Derneği yöneticilerinden Mir Kısam Erdem'in girişimleriyle Anne Sakine Haydari'nin Kafkas haber Ajansı aracılığıyla yaptığı çağrısına Türkiye Yardım Severler Derneği Kars Şubesi Başkanı, Ulu Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı  Yasin Aşkın Yıldırım cevap verdi.

Yıldırım, 5 bin TL değerindeki medikal uyumlu aracı kendi imkanlarıyla satın alarak çocuğun ailesine teslim etti. Yasin Aşkın Yıldırım, "Allah'ın izniyle çocuğa katkısı olur inşallah" diyerek duygularını özetledi.

Bizlerde Yasin Aşkın Yıldırım'a "Allah razı olsun" diyor ve sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Kaynak: Kafkas Haber Ajansı/ Bedir Altunok

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Hikmet SALTAN 01 Ocak 1970 02:00

    Allah binlerce razı olsun hayrınızı kabul etsin tüm insanlığa örnek olsun inşallah

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    Allah razı olsun ailesini ve cocugu çok sevindirmiş olmuş hayrını kabul etsin başkanım