GÜNDEM Haber Girişi : 30 Kasım 2017 13:30

Adem Çalkın Mehkemede Tanık Olarak Darbe Gecesini Anlattı

Adem Çalkın Mehkemede Tanık Olarak Darbe Gecesini Anlattı
AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın FETÖ'cü hainler tarafından yapılmak istenen 15 Temmuz Darbe Teşebbüsü ile alakalı olarak tanık sıfatı ile mahkemede o geceyi anlattı.
Kars Güncel-15 Temmuz FETÖ Darbe teşebbüsü gecesinde İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman'ı derdest etmek üzere İl Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti Kars İl Başkanlığı'nı kuşatan darbecilere karşı Kars halkıyla birlikte can sipare bir şekilde karşı duran AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Kars Adalet Sarayı 2. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonuna gelerek darbe gecesine ilişkin yaşadıklarını tanık sıfatı ile mahkeme heyetine anlattı.

Başkan Çalkın; "Partiye giderek dönemin Kars İl Emniyet Müdürü olan Faruk Karaduman ile görüştüm, daha sonra sayın valimiz aradı. Ben ilçe başkanlarımı arayarak ilçelerde bulunan parti binalarımızı açmalarını söyledim. Bu arada gelen bilgilerde Sarıkamış ilçemizde İlçe Emniyet Müdürlüğünde bir rütbeli askerin oturduğu bilgisi ulaştı, durumu Vali Rahmi Doğana'a ilettim. Parti teşkilatlarımız ve halkımızın sokağa çıkması için karar aldık. Böylece halkımız sokaklara inerek direniş göstermeye bşladık. Zaman ilerledikçe halkımız daha fazla katılım göstermeye başladı, ellerinde Türk Bayraklarını alan binlerce Karslı vatandaşlarımız ağızlarında "Allahuekber" nidalarıyla birlikte darbeci askerlerin karşılarına dikilerek yanlış yaptıklarını anatıyorlardı.

İlerleyen süreçte İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduma'ı gözaltına almak için gelen darbecilerin başında olan ve yarbay rütbesinde olan askerlerin karşısına vatandaşlarımızla birlikte gittiğimizde. Darbeci Yarbay Kars İl Emniyet Müdürünü istedi, bizde Emniyet Müdürümüzü vermeyeceğimizi vatandaşlarımızla birlikte böyle bir duruma direniş göstereceğimizi  söyledim. Bu konuşmalar devam ettiği esnada Cuhmurbaşkanımızın çağrısı meydanlara ulaşmıştı ve bu çağrıyı duyan vatandaşlar akın akın gelmeye başlayarak kalabalık her geçen dakika daha da büyüdü. Bu esnada Belediye ses yayın cihazlarından Sıkıyönetim İlan Edildi anonsları üzerine vatandaşlar belediyeye gitti ve orada anons tersine döndü halkımız belediyeyi kurtardı." Dedi.

15 Temmuzda Darbeci olarak İl Emniyet Müdürlüğü'ni işgal için gelen askerler hakkında ise  dirayetli bir şekilde karşımızda duruyordu. Üsteğmen başımızda sürekli baskı yapıyordu geri çekilmemizi istedi. Daha sonra bende darbeci askerlere Bu Ülkenin Seçilmiş Bir Cumhurbaşkanı Var, Siz kime hizmet ediyorsunuz" şeklinde ifadelerde bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.