KARS Haber Girişi : 29 Eylül 2018 08:10

Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç Sarıkamış'ta Devam Eden Yatırım Projelerini İnceledi

Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç Sarıkamış'ta Devam Eden Yatırım Projelerini İnceledi
AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç sabah saatlerinde Kars’ın Susuz ilçesini ziyaret ettikten sonra ikinci durakları ise Sarıkamış oldu.
Kars Güncel- AK Parti Kars Milletvekiller Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç sabah saatlerinde Kars’ın Susuz ilçesine ziyaretlerinin ardından rotayı Kars’ın Sarıkamış ilçesine çevirdiler. AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç ve AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın’la beraber Sarıkamış’ı ziyaret ederek ilçeye yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alarak yapılan çalışmaları yerinde gezip gördüler. 
Sarıkamış Kayak Merkezi 2. Pist telesiyej çalışmalarını inceleyen Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç buradaki programın tamamlanmasının ardından ilçeyi gezerek Sarıkamış Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmaları gezerek Sarıkamış Belediye Başkanı Köksal Toksoy’dan bilgiler aldılar. Belediye tarafından ilçeye yapılan çalışmaları tek tek gezen milletvekilleri Başkan Toksoy’a çalışmalarından ötürü teşekkür ederek ilçeden ayrıldılar.

Başkan Toksoy Sarıkamışın Çehresini Değiştirdi
Sarıkamış Belediye Başkanı Köksal Toksoy 2014 yılından beri Sarıkamış İlçesi'nde yapılan içme suyu, atık su artıma tesisi, modern hayvan kesimhanei , hayvan pazarı , sıcak asfalt çalışmalarını ve diğer belediye hizmetlerini Bakan Ahmet Arslan, milletvekili Yunus Kılıç'a proje uygulama alanlarında anlattı.

Sarıkamış'ta TOKİ 312 Daire Yaptı, İlçenin siması değişti
Daha sonra ise Bakan Arslan ve milletvekili Yunus Kılıç hükümet tarafından yatırım programına alınarak çalışmalarda büyük oranda sona gelinen 2+1 ve 3+1 şeklinde yapılan 312 dairenin olduğu TOKİ şantiyesine giderek burada incelemelerde bulunarak proje yüklenicilerinden bilgiler aldılar.

Sarıkamış'a Modern Teknoloji Lisesi
Karsın Sarıkamış İlçesinde yapımında sona gelinen ve kısa süre içerisinde eğitim hizmeti vermeye başlayacak olan METEM Lisesi'nde incelemelerde bulunan Arslan ve Kılıç, bu okul binasının 16 derslik şeklinde projelendirildiğini ancak atölyeleri ile birlikte toplam 24 derslik kapasitesine ulaştığını, 160 öğrencinin eğitim görebileceği ve 17 öğretmenin elektrik, makine ve Bilişim alanlarında ders verebileceği şekilde tasarlandığını belirterek, yakın süre içerisinde Sarıkamışlı öğrencilerimizin hizmetine sunulacağını söylediler.

Gençlik Merkezi Projesi
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Sarıkamış'a yaptırılması için çaba sarf edilen Sarıkamış Gençlik Merkezi hakkında proje yüklenicileri açıklamalarda bulundu. İçerisinde kompleksleri ile birlikte tasarlanan Gençlik Merkezi binası proje kapasitesinin % 70 civarında tamamlandığını yakın süre içerisinde hizmete gireceği yüklenici firma tarafından belirtildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.