SİYASET Haber Girişi : 01 Nisan 2019 22:10

AK Parti Kars'tan 31 Mart Seçimleri Sonrası İlk Açıklama

AK Parti Kars'tan 31 Mart Seçimleri Sonrası İlk Açıklama
Kars'ta 31 Mart seçimlerine Cumhur İttifakı çatısı altında MHP adayı Çetin Nazik ile giren AK Parti Kars il teşkilatı ve milletvekilleri seçim sonrası ilk açıklamayı yaptılar.
Kars Güncel- AK Parti Kars İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısına 65. Dönem UDH Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Kars Milletvekili Yunus Kılıç, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, il yönetimi ve partililer katıldı.

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın burada yaptığı konuşmada; "Karsın siyasi rüzgarı bu şekilde sonuçlandı. Kars halkı böyle bir tercih yapmıştır ve bize kalan bu karar saygı duymaktır. İl genelinde dört ilçe Akyaka, Arpaçay, Selim ve Digor'da AK Parti belediyeciliği ile tanışmış Sarıkamış ve Kağızman ise MHP'de, Susuz İlçesinde ise CHP kazanmıştır. İl Genel meclisinde partimiz açık ara önde olup 21 meclis üyesinin 12 sini AK Parti çıkarmıştır. Sonuçların hayırlara vesile olmasını dilerken bundan sonraki süreçte pişman olmayacak kararlar alınmıştır." dedi. 

TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Kars Milletvekili Yunus Kılıç; " Sayın Cumhurbaşkanımız ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin almış oldukları karar sonrasında sistem ve süreci kabul ederek sahalara indir. Kendi seçim dönemimizde yorulmadığımız kadar bütün teşkilatımız yorularak üzerine düşeni yaptı. Tabi iki bünyeyi, bir bünyede toparlamak kolaymıdır?Elbette zordur, bunun zorluklarının yaşanabileceğini tahmin ediyorduk. Ülkemizin önünde 4,5 yıllık gibi bir istikrarlı sürenin olduğu bu seçim sonuçlarında görüldü. Türkiyenin önü açık ve istikrarlı süreç başlamıştır. Allah var Kars'ta AK Parti ailesi üzerine düşeni yaptı. Bütün oylarımızı ittifakımıza verdik mi desek yalan olur. 2014 seçimlerinde MHP % 28 oy almıştı bizde % 25 oy almıştık, bunun toplamı %53 ediyor ama  bugün alınan oy %26,5 oy aldık, oyların yarısı ortada yok , ama bu yarısının bizim oylar yok diye düşünülmesi çok yanlış olur. Karsın ittifakta aday çekilmesi noktasında ise Türkiye genelinde MHP birçok ilde adaylarını geri çekti ortaklık böyle bir şey, istediğiniz bazen olmuyor. AK Parti olarak toplamda ve Cumhur İttifakı olarak bu seçimlerden istediğimiz sonucu elde etmiş olarak kapatıyoruz."dedi.

65. Dönem UDH Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, "Vatandaşımızın iradesine saygı duyuyoruz, ilçeler belde ve ilde sandığa gidildi anlattıklarmı çerçevesinde bizi güçlü kıldıkları bazı ilçelerde ittifak ortağımız MHP a-olmak üzere ilde de HDP aldı. Kars Merkezde her zaman olduğu gibi siyaset parçalı, bir çok parti var. Kars'ta Cumhur İttifakı ile seçime girdik. 24 Haziran seçimlerine bakarak değerlendirirsek 12 bin 300 oy bizde MHP ise 2 bin 800 oy olarak yaklaşık 15 bin civarında bir oy geliyor. Ancak yerel seçimde  iki partinin oylarını bir birine eklemek için büyük gayretler verildi, günün sonunda seçmen gidip sandıkta oyunu kullanırken onun iradesine karışma hakkımız yok,  iradesine ipotek koyacak hakkımız yok bunun mücadelesini verdik. 2014 yılında MHP seçimi kazandığında herkes gördü hizmet kalitesini hizmet edememeyi herkes gördü. Biz 2009-20014 yılları arasında vekilken Kars belediyesi bizdeydi, Karsa geldiğimizde belediyeye gidip başkanımızla projelerimizi konuşup değerlendirerek çalışıyorduk. 2014 yılına kadar biz belediyecilikte güzel projeler ve işler gerçekleştirdik. Ancak 2014 sonrasında bizler iktidar milletvekilleri olarak AK Parti'de, belediye başka bir partide olunca böyle bir şansımız olmadı. Karslıyı tabiri caizse perişanlıkla baş başa bıraktı çöpü çamuru suyuyla. Bizler vekil olarak sorumluluk alıp bazı caddeleri yaptık ve bunun dışında ne yazık ki hiç bir şey yapılmadı. Özellikle seçime  on bir kaç gün kala orası tamamen başsız kalınca Karslı çamurdan tozdan geçilmez hale geldi ve Karslı onun faturasını sanki Cumhur İttifakının adayı 31 Mart'tan öncede devam ediyormuş gibi ne yazık ki faturasını Cumhur İttifakının adayına çıkarttı. Son günde bağımsız belediye başkanının faturası döndü Cumhur İttifakının adayına çıkartıldı ama bütün bunların sonunda kimler kazanırsa şehre olumlu yansır, olumsuz yansır diye anlattık, insanlarımız son günlerdeki kafa karışıklıklarına itibar etti, bizler sahada bunu anlattık ama neticede sandıkta bir irade çıktı. Şuan bir itiraz var seçim kurulu gerekli incelemeyi yapacaktır. Milletimizin iradesine söyleyebileceğimiz bir şey yok.  Ama şunun bilinmesini istiyoruz Karsın daha iyiye gidebilmesi Karslının yaşam kalitesini daha da arttırmak için milletvekilleri olarak aldığımız sorumluluğun bilincindeyiz." dedi.
Haberin Videosu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • öğretmen 01 Ocak 1970 02:00

    İttifakta çatırdamalar başladı.Yakın zamanda cumhurbaşkanı bu başarısızlığın hesabını vekillerden sorar gibime geliyor.Hatta kaybedilen Susuz un hesabını da.