KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 07 Ağustos 2017 20:21

Ani'de Bir Tarih Daha Gün Yüzüne Çıkartılıyor

Ani'de Bir Tarih Daha Gün Yüzüne Çıkartılıyor
Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Ani Harabeleri'nde, arkeolojik kazı çalışmaları başladı.
Kars Güncel-Kars'taki Ani Harabeleri'nde başlatılan 7. Dönem kazı çalışmalarında, şehrin etrafında bulunan  sur ve ani ketedralinde bulunan hamam çalışması arkeologlar tarafından yapılıyor. Kazı ekibinde Pamukkale Üniversitesi , Kafkas Üniversitesi ve Ardahan Üniversitesi tarafından oluşturulan kazı ekibi Pamukkale Üniversitesinden Prof. Dr. Fahriye Bayram başkanlığında kazı çalışmalarını yaklaşık 20 gündür sürdürüyor.
13. YY ait Hamam İçin Kazı çalışması başladı
Kazı çalışmalarında sur kısmında yapılan kazı çalışmasıyla toprak zeminden ayrılan kısım onarım işlemi yapılacak hale getirildi. Ani Katedralinde bulunan ve 13. YY'da hamam olarak kullanıldığı tespit edilen alan üzerindeki toprak katman ise kazı ekibi tarafından tabaka tabaka temizleniyor. Kazı çalışması yapılan alandaki toprak tabaka içerisinden döneme ait sikke, 13 adet mutfak ve yemek malzemesi olarak kullanılan "kab" bulunarak muhafaza altına alındı.
UNESCO Dünya Miras Listesinde bulunan Anı Ören Yeri'ndeki kazı çalışmaların devam edeceği öğrenilen bilgiler arasında.




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.