KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 23 Kasım 2017 17:02

Ani'de Yazıcı var!

Ani'de Yazıcı var!
Kafkas Haber Ajansı (KHA) Yazarı Mehmet Duman'ın, "Ani'de Yazıcı var!" yazısı
Kars Güncel- Yazar Mehmet Duman'ın, "Ani'de Yazıcı var!" yazısı; "Yıllarca Ani'yi gezip dolaşarak, Kars'a gelen yerli ve yabancı turistlere Ani'nin önemini vurgularken, Kadim Şehir Kars'ın önemli değerlerinden Araştırmacı Yazar Sezai Yazıcı'yla Ani'deki araştırmalarını tamamladığı ve şu an 'Ani Sırları' olarak yayımlanan kitabında da yer alan Ani'nin yeraltını  görünce, adeta alt üst olacak bir yüz ifadesine sahip olmak çok da şaşırtıcı değil?

Bu şaşırtıcı yüz ifadesine, eminim hemen hemen herkes aynı duygu ile karşı karşıya kalırdı.

Şöyle ki;

2017 Yılı'nın Ağustos Ayı'nda Fotoğraf Sanatçısı Kısa Film Yönetmeni İbrahim Süleymanoğlu'nun düzenlediği özel bir gezi kapsamında, Araştırmacı Yazar Sezai Yazıcı, Anadolu Ajansı Kars Temsilcisi Cüneyt Çelik, Kars Güncel Haber Sitesi'nden Murat Avcı ile birlikte gecenin şafağa doğru yol aldığı 03:30'da rotamız Ani?

Araştırmacı Yazar Sezai Yazıcı yol boyunca Kars tarihi ilgili sorduğumuz sorulara yanıt vererek, vardık Ani'ye.

Ani, yine bağrında güneşi doğururken fotoğraf makinalarımız ve kameralarımız, Ani ve güneşin doğumuna şahit oluyordu.

İşte asıl konu şimdi başlıyor!

Araştırmacı Yazar Sezai Yazıcı'yla Ani'nin yeraltına doğru ilerlerken, Ani'nin yeraltına duyduğu ilginin 'Gurciyev'in Kars-Ani Rotası'nı oluşturduğunda, "Olağanüstü İnsanlarla Karşılaşmalar" adlı otobiyografik kitaptan okuduğu ilginç öyküyle başladığını ifade edince Ani'nin yeraltı daha sırlı bir hâl alıyordu.

Sezai Yazıcı elindeki harita ile bizlere Ani'nin yeraltı güzergâhını tarif ederken heyecanlı sorularımıza, "detayları lütfen yayımlanacak olan kitaplarımda okumanızı tavsiye ederim" dediğinde kitaplara olan ilgimiz daha çok arttı. Büyüleyici ve bir o kadar da geçmişe olan heveslere sevk eden mağaralar, güvercinlikler, manastırları gezdiğimizde şaşırtıcı yüz ifadesi halen yüzümüzden düşmemişti.

?.Ve şimdi Araştırmacı Yazar Sezai Yazıcı Hocamın kitapları yayımlandı.

Ani Sırları (Secrets Of Ani)

Seyyahların Gözünden Ani (Through the Eyes of Travelers)

Ani Kaynakça (Bibliography)   

"Ani Sırları" kitabı ile ilgililer Ani'nin yeraltını dolaşırken, Ani'nin bilimsel gelişimine, bilim dünyası "Kaynakça" kitabı ile ışık tutacak. "Seyyahların Gözünden Ani" kitabı da turizmciler için atıfta bulunacağı seyyahlarla içi dolu farklı anlatımlar kazandıracaktır.

Araştırmacı Yazar Sezai Yazıcı Hocamın imzası ile bu kitaplara sahip olmanın haklı gururunu yaşıyorum. Neden mi?

Çünkü emek var, bilim var, tarihe saygı var, üretim var ve ANİ var?

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.