BÖLGE Haber Girişi : 09 Temmuz 2019 12:44

Ardahan'da Atatürk silueti görüldü

Ardahan'da Atatürk silueti görüldü
Ardahan'ın Damal ilçesindeki Ata Mahallesi'nde, güneşin Karadağ sırtında Atatürk silueti oluşması dolayısıyla, 23'üncü 'Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri' düzenlendi. Doğanın mucizesine tanık olmak isteyen yüzlerce kişi Ardahan'a akın etti.

Kars Güncel-Damal ormanlığında gerçekleştirilen şenliklerde halk oyunları gösterisi, yerel sanatçılar ve ozanlar, Kafkas Grubu Halk oyunları gösterileri yapıldı. Damal Kaymakamı Yasin Yunak, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Damal Belediye Başkanı Ergin Önal, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ile yerli ve yabancı çok sayıda davetlinen katıldığı şenlikte sanatçılar Erdal Erzincanlı ve Mustafa Özarslan sahne aldı.

SİLUETİ YÜZLERCE YERLİ VE YABANCI TURİST İZLEDİ

Festival alanındaki programın ardından Atatürk'ün siluetini izlemek için ilçeye bağlı Ata Mahallesi'ndeki seyir alanına geçildi. Karadağlar'ın eteklerinde saat 18.00'de yansıyan silueti yüzlerce yerli ve yabancı turist izledi. Seyir alanını dolduran vatandaşlar Atatürk'ün Karadağ sırtlarına yansıyan siluetini cep telefonlarına kaydederek bol bol öz çekim yaptı. Silüetin belirmesiyle beraber İzmir Marşı'nı okundu.

REKOR KATILIM

23'üncüsü yapılan festivalde bu yıl rekor katılım gerçekleşti. Ata Mahallesi'nden festival alanına giden yolda metrelerce araç konvoyu oluşurken, trafik kilitlendi. Atatürk silüetininin çıkışını kaçırmak istemeyen vatandaşlar araçlarından inerek yaklaşık bir kilometrelik mesafeyi yürümek zorunda kaldı. 

Burada konuşan Damal Belediye Başkanı Ergin Önal, "İlk kez böyle yoğun katılımın olduğu bir festivali kutluyoruz. Yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda misafirimiz geldi. Amacımız bu festivalle Atatürk'ü dünyaya tanıtmak" dedi.

 

Kaynak: PolitikArdahan

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.