TÜRKİYE Haber Girişi : 07 Mart 2019 00:02

Ardahan'da Şehit Olan Uzman Çavuş Memleketine Uğurlandı

Ardahan'da Şehit Olan Uzman Çavuş Memleketine Uğurlandı
Ardahan'da cezaevinde görevli uzman çavuş ile şoför arasında çıkan bıçaklı kavgada yaralanan uzman çavuş şehit oldu.

Kars Güncel-Edinilen bilgiye göre Ardahan T Tipi Kapalı Cezaevinde görevli  28 yaşındaki jandarma uzman çavuş Hüseyin Çetin Kuşdili ile yine cezaevi görevlisi şoför Fatih Dinç arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışmanın büyümesi üzerine şoför Fatih Dinç eline geçirdiği bıçakla, uzman çavuş Hüseyin Çetin Kuşdili'yi yaraladı. Olayı görenler durumu cezaevi görevlileri ve sağlık ekiplerine bildirdi. Uzman çavuşu bıçakla yaralayan saldırgan olay yerinden ayrılarak intihar etmek istedi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri bıçakla yaralanan uzman  çavuş Hüseyin Çetin Kuşdili'ye ilk müdahaleyi yaparak ambulansla Ardahan Devlet Hastanesine kaldırdı. Burada yaralı uzman çavuşa yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını kaybetti.

Uzman çavuş Hüseyin Çetin Kuşdili'nin kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için hastane morguna kaldırıldı. Saldırgan Fatih Dinç intihara teşebbüs ettiği için tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırılırken olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı

 

ARDAHAN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI AÇIKLAMA YAPTI
Cumhuriyet Başsavcılığımızca; bugün Ardahan T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumumuzda cereyan eden talihsiz olay ile ilgili kamuoyunda bilgi kirliliği olmaması adına bu basın açıklamasını yayımlama zorunluluğu doğmuştur.  Ardahan T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun girişinde ana binalardan bağımsız ziyaretçi kabul olarak faaliyet gösteren ön binada cezaevi şoförü olan F.D., henüz üst aramalarının yapılmaya başlanmadığı bu ön binaya üzerinde getirdiği tahmin edilen bıçakla ziyaretçi kabul bürosunda görevli Uzman Jandarma Çavuş H.Ç.K.'yı henüz tespit edilemeyen ancak tartışmadan kaynaklandığı değerlendirilen bir nedenle vücudunun çeşitli yerlerinden bıçak darbeleri ile yaralamış, daha sonra da kendisini kilitlediği odada aynı bıçakla kendisini kalbinden bıçaklamak sureti ile intihar girişiminde bulunmuştur. Uzman Jandarma Çavuş H.Ç.K. kalbi durmuş şekilde kaldırıldığı Ardahan Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. F.D. ise Ardahan Devlet Hastanesi'nde hayati tehlike kaydıyla hemen ameliyathaneye alınıp yapılan müdahale sonrası hayati tehlikeyi atlatarak önce yoğun bakıma alınmış, sonrasında Erzurum Eğitim Araştırma Hastanesine sevki yapılmıştır. Şüpheli F.D. hakkında gerekli gözaltı talimatları verilmiştir.  Olayla ilgili gerekli adli soruşturma derhal başlatılmış olup, otopsi işlemleri ve diğer soruşturma işlemleri ile ilgili 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

 

KARS VALİSİ TÜRKER ÖKSÜZ TAZİYE MESAJI YAYINLADI
Ardahan'da elim bir olay sonucu şehit olan ;Uzman Jandarma II.Kademeli Çavuş Hüseyin Çetin Kuşdili'ye Cenabı Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum. Türker Öksüz - Kars Valisi

 

KARS'TA ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ
Ardahan'da cezaevinde görevli uzman çavuş ile şoför arasında çıkan bıçaklı kavgada şehit olan Uzman Çavuş Hüseyin Çetin Kuşdili için uğurlama töreni düzenlendi.

Kars Harakani Havalimanında düzenlenen törene Kars Valisi Türker Öksüz, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz, Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, polis ve askerler katıldı. Saygı duruşu ve Şehit Uzman Çavuş Hüseyin Çetin Kuşdili'in özgeçmişinin okunmasının sonra Şehit'in naaşı havaalanında bekleyen askeri uçakla baba ocağı Manisa'ya gönderildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.