BÖLGE Haber Girişi : 25 Şubat 2019 21:32

Ardahan'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. Yıl Dönümü

Ardahan'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. Yıl Dönümü
Ardahan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü, düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Kars Güncel- Sabah Namazında Şehitler için Hatmi Şerif ve Mevlidi Şerif’lerin okunmasıyla başlayan etkinlikler, Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasının ardından Kongre Caddesinde devam etti. Burada ki törene Ardahan Valisi Mustafa Masatlı eşi Esra Masatlı, Tugay Komutanı Tuğgeneral Kemal Kırış, Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve eşi, Rektör Prof. Dr. Mehmet Biber, Kurum Amirleri, Siyasi ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, öğrenciler, ve vatandaşlar katıldı.

Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, Tugay Komutanı Kemal Kırış ve Belediye Başkanı Faruk Köksoy'un halkı selamlamasının ardından törende öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları gösterisi sunuldu ve çeşitli yarışmalarda başarı elde eden öğrencilere ödülleri verildi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törende konuşan Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan ve bölgenin kurtuluşu için eşsiz mücadele verenleri bugün rahmetle andıklarını belirterek,  bu mücadelelerde şehit olanlara Allah'tan rahmet, gazilere acil şifalar diliyoruz. Ayrıca Ardahan'ın kurtuluşunda verilen mücadeleleri anlatan etkinlikleri yapmakta emeği olanları da tebrik ediyorum" ifadesini kullandı.

Kongre Caddesindeki törenin ardından protokol ve katılımcılar, 1977-78 Osmanlı-Rus savaşı zamanında dolduruldukları camide yakılarak şehit edilen Türkleri anmak üzere Halilefendi Mahallesinde ki Yanık Cami'ye kadar yürüdüler. Yanık Cami anıtında son bulan yürüyüşün ardından dua edilerek, şehitler anıldı.

Burada ki programın ardından Şehit Yakınları ve Gaziler onuruna yemek verildi. Vali Mustafa Masatlı ve eşi Esra Masatlı, yemek programında Şehit Yakınları ve Gazilerle yakından ilgilenerek, bir süre sohbet ettiler.

Gün boyu süren kutlamaların ardından akşam da kurtuluşun 98’nci yıl dönümü anısına Kazım Karabekir Spor Salonunda, TRT Sanatçısı Selma Geçer konser verdi. Belediye halk oyunları ekibi de gösteriler sundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.