DÜNYA Haber Girişi : 28 Aralık 2019 20:40

Arjantin'de milletvekillerine 180 gün maaş verilmeyecek

Arjantin'de milletvekillerine 180 gün maaş verilmeyecek
Ekonomik acil durum ilan eden Arjantin, milletvekillerinin maaşlarını 180 gün süresince dondurdu.
Kars Güncel- 

IMF’ye 57 milyar dolar borcu olan Arjantin, derin bir ekonomik ve sosyal krizle baş ediyor.

Eski devlet başkanı Mauricio Macri hükümetindeki Arjantin, ekonomik açıdan batmanın eşiğine gelmişti. Ülkenin yeni başkanı Alberto Fernandez, 2015'ten bu yana ülke dış borcunun şiştiğini duyurmuştu.

YENİ YILA EKONOMİK TEDBİR

Ülke, 31 Aralık 2020 tarihine kadar ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durgunluktan kurtulması için çeşitli önlemler almaya başladı.

MİLLETVEKİLLERİNİN MAAŞI DONDURULACAK

Arjantin Kongresi'nin iki odası, milletvekillerin maaşlarını 180 gün dondurma kararı aldı. Parlamento bir haftadan daha kısa bir süre önce oy birliği ile ekonomik acil durum ilan etmiş ve maaşlarının dondurulmasına lehine oy kullanılmıştı. Temsilciler Meclisi tarafından düzenlenen kararın açıklamasında, “Milletvekilleri ve senatörlerin görev aldığı şerefli Millet Senatosu’nun üst düzey yetkililerinin aylık ücretleri 180 gün askıya alındı” denildi.

"HALKIN TEMSİLCİLERİNİN ÇABA GÖSTERMESİ GEREKİR"

Kararda ayrıca, "Halkın temsilcilerinin bir bütün olarak toplumun ekonomisinin düzelmesi için gösterdikleri çabaları paylaşmaları gerekir. Dayanışma etiğinin rehberliğinde ve gerçekle tutarlı kamu politikalarını teşvik etmek için bu karar alınmıştır" ifadeleri yer aldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.