KARS Haber Girişi : 13 Ekim 2018 11:59

Arpaçay'a 100 Öğrenci Kapasiteli Kız Öğrenci yurdu

Arpaçay'a 100 Öğrenci Kapasiteli Kız Öğrenci yurdu
Karslı işadamı Erkan Koçali tarafından Arpaçay'da yaptırılan Arpaçay Erkan Koçali Kız Öğrenci Yurdu bu gün Kars Valisi Rahmi Doğan'ında katıldığı törenle açıldı.

Kars Güncel- Kars'ın ilçesi Arpaçay'da hayırsever iş adamı Erkan Koçali tarafından yaptırılan 100 öğrenci kapasiteli Arpaçay Erkan Koçali Kız Öğrenci Yurdu için düzenlenen törenle bu gün açılışı yapıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, hayırsever iş adamı Erkan Koçali, 20-22 Dönem Kars Milletvekili Dr. Y. Selahattin Beyribey ve Kars Valisi Rahmi Doğan'ın konuşmaları ile devam etti.
 
Vali Doğan'ın yaptığı konuşmada; "Devletimizin geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın iyi bir eğitim alması için her türlü imkân ve olanaklarını seferber ettiğini belirterek, bunun yanında hayırsever işadamlarımız tarafından eğitim-öğretim alanında yapılan yatırımların önemine vurgu yaptı.
 
Vali Doğan Konuşmasının devamında "İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD) Ülkelerinde eğitime ayrılan gayri safi milli hasıla oranının %11 iken bu oranın Türkiye’de %12 olduğunu belirten Sayın Valimiz, tüm bu verilerin Millet olarak Devlet olarak çocuklarımızın geleceğine ne denli önem verdiğimizi en iyi şekilde göstermektedir" dedi.
 
Arpaçay İlçesinde ortaöğretim alanında taşımalı eğitimin açılan bu yurt ile sona erdiğin belirten Vali Doğan, yurdun hizmet girmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek, yurdun hayırlara vesile olmasını diledi.
 
Vali Doğan'ın konuşmasının ardından Kafkas Halk Oyunları ekiplerinin gösterisi ve âşıklar dinletisi ile devam eden program; okunan dualar eşliğinde yurdun açılış kurdelesini kesmesi ve yurtta incelemelerde bulunması ile sona erdi. 
 
Törene Kars Valisi Rahmi Doğan, 20-22 Dönem Kars Milletvekili Dr. Y. Selahattin Beyribey, işadamı Erkan Koçali, Arpaçay Kaymakamı Abdil Koç, Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, daire ve kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.