YAŞAM Haber Girişi : 30 Ocak 2019 22:24

Arpaçay Halkının Su İsyanı, Cumhurbaşkanına Seslendiler

Arpaçay Halkının Su İsyanı, Cumhurbaşkanına Seslendiler
Karsın Arpaçay ilçesinde su deposuna giren tavşan, bir köyün günlerce susuz kalmasına sebep oldu.
Kars Güncel- Karsın Arpaçay İlçesine bağlı Tepe Köyü'nde, köye içme suyu sağlayan su deposuna giren tavşan köylülerin günlerce susuz kalmasına neden oldu.

Köy sakinlerinin yetkililere ulaşamaması sonrasında su sorununu kendi imkanları ile çözmeye çalıştılar. Su sorunu için köyde toplanan köy halkı su deposunda sorunun olduğunu tespit etti. Yaklaşık 45 evin bulunduğu ve 250 kişinin yaşadığı köyün su sorununun çözümü için kolları sıvayan köylüler su deposunda ki sorunu bularak çözdüler. Su deposunun bakımsız ve etrafının açık olması her türlü kirliliğin köy halkının içme suyuna karıştığını gösteren görüntülerde köy halkı sitemde bulunarak; "Sayın kaymakamım, sayın valim, sayın cumhurbaşkanım bize yardım edin bu su içilmiyor. İki tavşan tespit edebildik depoya düşen birini çıkarttık diğerine imkanımız yetmiyor. Su deposunun bu bakımsız hali nedeniyle suyu içen bizler ve çocuklarımız hasta oluyoruz, her gün doktora gidiyoruz, ilaç yetiştiremiyoruz." diyerek çökme tehlikesi bulunan su depolarında bakım yapılmasını yetkililerden istediler.
Haberin Videosu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.