SİYASET Haber Girişi : 03 Kasım 2017 13:46

Ayhan Bilgen Kars'taki Dolmuşlar İçin Soru Önergesi Verdi

Ayhan Bilgen Kars'taki Dolmuşlar İçin Soru Önergesi Verdi
HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından cevaplanması üzere Kars'ta ki dolmuşlar hakkında soru önergesi sundu.
Kars Güncel-HDP Sözcüsü Kars Milletvekili Ayhan Bilgen'in, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından cevaplanması üzere Kars'ta ki dolmuşlar hakkında sormuş olduğu soru önergesi şu şekilde. 
Son zamanlarda Kars Belediyeyesi'nin dolmuş ihaleleri ile ilgili yapmış olduğu usülsüzlükler ve haksız kazanç iddiaları ile ilgili ciddi bir rahatsızlığın olduğu yerel ve ulusal medyaya yansıyan haberlerdende anlaşılacaktır.  İddialara göre Belediye halkın isteği ve görülen lüzum üzerine  Atatürk Mahallesi Toki istikametinde çalıştırılmak üzere, üç adet dolmuş ihalesi açmıştır. İhalenin 100.000 lira taban fiatıyla açıldığı ve her bir dolmuş hattının 105.000 liraya ihaleye girenlere verildiği; daha sonra bu dolmuş hatları ihtiyaç üzerine belediye encümen kararıyla şehrin en çok yolcu kapasitesi olan ve dolmuş hattı olarak piyasa değeri yaklaşık  1.500.000 lira kadar olan, Subatan Mahallesi, Başbakanlık Toki istikametine kaydırıldığı iddia edilmektedir. Böylelikle 105.000 liralık bir  dolmuş hattının çok kısa bir sürede 1.500.000 liraya çıkarak ilgililere haksız kazanç temin edildiği ve yine ihaleyi alanların adli sicil Kayıtları kabarık olan mafyatik kişilerin kendi nüfuzlarını kullanarak, kendileri adına değilde, başka kişi veya kişilerin adına aldırtarak usulsüz kazanç elde ettikleri iddialar arasındadır. Neredeyse iddia olmaktan çıkan bütün bu sebeplerden dolayı bazı kişilerin, haksız bir şekilde tek bir çırpıda zengin olmalarının kamuoyunu derinden yaraladığı, kamu vicdanının kabul etmediği ve bunlarla birlikte bazı dolmuş esnafının zarar görerek mağdur edilmelerinden ötürü tepkilerini dile getirmek amacıylada  01.11.2011 tarihinde kontak kapatarak şehrin  ulaşımda sekteye uğramıştır. Bütün bu nedenlerden dolayı;
1- Atatürk Mahallesi Toki istikametine, mahalle muhtarı ve mahalle sakinlerinin dolmuş taksis edilmesine yönelik müracaatları varmıdır?
2- ilgili mahalleye dolmuş talebi var ise ve yapılan talepler doğrultusunda ne gibi işlemler yapılmıştır?
3- Hali hazırda Atatürk Mahallesi Toki güzergahına çalışan dolmuş varmıdır? 
4- Atatürk Mahallesi Toki'ye ihalesi yapılan 3 adet dolmuş, neden anılan istikamet yönünde çalışmamaktadır?
5- Bu dolmuşlar Atatürk Mahallesi Toki istikametinde değilde, Subatan Mahallesi - Başbakanlık Toki istikametinde çalıştığı bilgisi doğrumudur?
6- ihalesi 105.000 liraya yapılıp, daha sonradan piyasa değeri 1.500.000 lira değeri olan istikamet hattına kaydırıldığı bilgisi doğru ise, dolmuş hattı sahibinin bir gecede birmilyon liradan fazla bir kazanç sağladığı ve bu kazançla aynı istikamette çalışan dolmuşçuları mağdur ettiği iddiaları doğrumudur? 
7- Belediye Meclisinde böyle bir karar geçmiş ise, kararda ismi geçen Belediye Encümenleri hakkında ne gibi bir işlem yapılmıştır?
8- 36 H 1016, 36 H 1017 ve 36 H 1023 plakalı dolmuş hatlarının Atatürk Mahallesi Toki'de çalışması gerekirken şimdi hangi sebeplerden dolayı Subatan Mahallesi- Başbakanlık Toki istikametinde çalışmaktadır?
9-  Daha önceden Atatürk Mahallesi güzergahında çalışması gereken    36 D 0021 plakalı dolmuş hattı neden aynı mahalleye çalışmamaktadır?
10- Bu dolmuş hattınında yine piyasa değeri yüksek olan Başbakanlık Toki  guzergahına kaydırıldıgı bilgisi doğrumudur?
11- Dolmuşçuların (D) plakasından (H) plakasına geçmeleri için istenen paranın 100.000 lira olduğu iddia edilmektedir. Eğer bu iddia doğruysa 36 H 1016, 36 H 1017 ve 36 H 1023 plakalı dolmuşlardanda bu paralar alınmışmıdır?
12- Her hangi bir siyasi parti il başkanında açılan ihalede dolmuş hattı aldığı bilgisi doğrumudur?
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.