GÜNDEM Haber Girişi : 28 Eylül 2017 22:28

Bakan Arslan'dan Kadro İsteyen Geçici İşçilere Açıklama

Bakan Arslan'dan Kadro İsteyen Geçici İşçilere Açıklama
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'dan bugün Kars Şeker Fabrikası'nda çalışan 80 kişilik mevsimlik işçi pankart açarak kadro istedi.
Kars Güncel- Kars Şeker Fabrikasında 24. Dönem 2017 - 2018 Pancar Alım Kampanyası için düzenlenen törende Kars Şeker Fabrikası'nda mevsimlik çalışan 80 işçi ellerinde açtıkları pankart ile Bakan Ahmet Arslan'dan kadro istediklerini yazan pankartı açtı. 
Ayrıca Şeker İş Sendikası Başkanı Yaver Kop konuşmasında "Kars Şeker Fabrikasında çalışan mevsimlik işçilerin , sizin de yakınen bildiğiniz mevsimlik işçi arkadaşlarımıza kadro verilmesi konusudur. Çok ilgilendiğinizi, çok uğraştığınızı biliyorum, biliyoruz. Bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığınızı ve kaçınmayacağınızı da biliyoruz. Şehrimiz ve fabrikamız için çok ama çok önemli olan bu konuda bizlerin yüzünü güldürecek, evlerimizde bayram şenliği yaşatacak hayırlı haberi bu 80 kardeşimize çok kutlu bir müjde olarak sizin ağzınızdan duyacağımız günün bir an önce gelmesi umuduyla ellerinizden öpüyor, bu kutlu görevde yüce Allahın yar ve yardımcınız olmasını diliyorum. Allah utandırmasın." diye konuşma yaparak Kars Şeker Fabrikası'nda çalışan 80 mevsimlik işçi için kadro talebinde bulundu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptığı konuşmada kadro talebinde bulunan 80 mevsimlik işçi için şu açıklamayı yaptı; "2006 yılında 6 aydan fazla çalışanlarla ilgili hükümet olarak kadro verildi, ancak 6 aydan az olanlar bu kapsamdan yaralanamadı ve bu statüde çalıştırılmaya devam edildi. Onunla ilgili olarak ta iç şüpheniz olmasın hükümet olarak insanımızın sorununu çözmek ve ihtiyaçlarını karşılamak adına olağanüstü bir gayretimiz var. Bir çalışma yapıldığında emin olunuz ki Karslı da Kars Şeker Fabrikası çalışanları da paylarına düşen kısmı alacaklar, biz onun takipçisiyiz bu konuda hiç ama hiç şüpheniz olmasın." dedi.







Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Hüseyin ÜLKER 01 Ocak 1970 02:00

    Bende muşta şeker fabrikasında yıllardır 170 gün çalışan bir geçici işciyim yıllardır gelen giden hep söz verdi sözünde duran olmadı kısaca sı samimi bir düzenlemeye iyileştirmeye ihtiyacımız var şimdi 9ay 29 gün denildi arkasından haberlere göre işvrenin insiyatifi denildi hernekadar srndikalar var isede onların pek bir anlamı yok kadrotalebi olsada meclis bütce görüßmelerinde sorumlu bütçelerin uygun olmadığı öne sürülecek hayaller bir başka bahara kalacağına inanıyorum