TÜRKİYE Haber Girişi : 02 Temmuz 2017 18:00

Bakan Arslan'dan Teröre Sert Tepki

Bakan Arslan'dan Teröre Sert Tepki
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 15 Temmuz Nöbetleri ve Terör Olaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Kars Güncel-Kars Valiliği ziyaretinde gazetecileri sorularını cevaplayan Bakan Arslan, 14 Temmuz Nöbetleriyle ilgili soru üzerine, "15 Temmuz hiç kimsenin istemediği ama ne yazıkkş hep beraber yaşadığımız, Kars'ta da fiilen sıkıntılarını yaşadığımız süreçti ama herşeye rağmen bu milletin millet olma şuuru ile meydanlara indiği sadece hainlere değil dünyaya ders verdiği bir süreçti." dedi.

Hükümet olarak geçen sene tatil ilan edilmesiyle ilgili bir karar alındığını da hatırlatan Bakan Arslan, "Ama tatil ilan edilmesi yatmamız dinlenmemiz memurların işlerine gitmemesi anlamında değil bir daha benzer bir hainliğin olmaması adına milletin millet olma şuuru ile ilgili süreçleri canlı tutmak adına önemli etkinikler olacak. Bu etkinlikler Ankara'da İstanbul'da olduğu gibi 81 ilde Kars'ta da olacak . Ancak benim gerek 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün hizmet ettiğim bakanlığa bağlı bir birim olması gerek TÜRKSAT'ın bakanlığımıza bağlı bir birim olması hasebiylede benzer yerlerde de sorumluluklarım ve görevim var, ama parti olarak bir görev dağılımı çerçevesinde Bakanlar, milletvekilleri , genel başkan yardımcıları olarak ülkenin her yerine dağılacağız. Vekilimizin burada olacağı kesin benim ise süreç çerçevesinde projelerden kaynaklı 15 Temmuz Şehitler köprüsü veya Türksat 'tan kaynaklı Ankara veya İstanbul'da olabilir. burasıda olabilir inşallah sadece bir gün değil bir hafta boyunca etkinlikler devam edecek. Etkinlikleri birlikte yapacağız inşallah ve Kars'lı hemşehrilerimiz o gece nasıl dik durdu meydanara indilerse yine bu etkinlikler kapsamında da meydanlara inmiş olacağız." diye konuştu.

GÜNEYDOĞUDAKİ AK PARTİLİ BAŞKANLARA YÖNELİK SALDIRILAR

Bakan Arslan, Güneydoğudaki AK Partili Başkanlara Yönelik Saldırılarla ilgili soruyu da şöyle cevapladı:

"Sadece suikastler değil gerçekten terörle birşeyi elde etmek isteyenlerin hiçbir şekilde emellerine ulaşamayacaklarını her platformda söylüyoruz. Her türlü mücadeleyi veriyoruz ve bunu sadece Türkiye değil dünyaya söylüyoruz. Dünyaya diyoruz ki terörle bir yere gidilmez , terörle topyekün mücadele etmek gerekir. Bizde ülkemizde silahlı kuvvetlerimizle , güvenlik güçlerimizle , güvenlik korucularımızla birlikte heryerde topyekün bir mücadele veriyoruz, bu Türkiye içerisinde de Türkiye dışarısında da böyle, ama hainliğin sonunun olmadığı dün Van'da daha öncede Diyarbakır'da ortaya çıkmış insanlar ülkenin kalkınması adına siyaset yapıyorlarsa,  siyaset kurumu üzerinden ülkeyi geleceğe taşımak istiyorlarsa bundan daha doğal birşey olabilirmi , bundan daha güzel birşey olabilirmi. Bizim hainlere ve teröristlere söylediğimiz şey şu; Terörizmle terörle hiçbir yere varamazsınız, eğer varsa bir amacınız varsa bir hedefiniz gelin siyaset yapın, ama siyasetide siyasetin etik değerleri içerisinde yapın insanımıza ülkemize hizmet edin. Bunu yapmadıkları gibi terörle birşey elde edeceklerini sananlar bu ülkenin insanına zarar verdikleri gibi onunlada yetinmeyip bu ülkeye siyaset kurumu aracılığıyla hizmet etmek isteyenlere şimdi namluları yönlendirmeleri kadar haince yanlış ve kınanası bir şey yok o yüzden kesinlikle kınıyoruz ve diyoruz ki gelin siyaset yapacaksanız siyaset yapın onun dışında ki yollarda bu ülkede birşeyler değiştirebileceğinizi düşünmeyin, çünki buna asla müsade etmedik aslada bugünden sonra izin vermeyeceğiz . Lğtfen elinizide siyaset kurumunun yakasından çekin ki siyaset kurumu üzerinden insanlar bu ülkeye hizmet edebilsin ki bu ülkenin geleceğini daha iyi noktalara taşımak adına hizmet edebilsin. Tekrar lanetliyoruz kınıyoruz."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.