KARS Haber Girişi : 24 Mart 2019 13:23

Bakü Tiflis Kars Demiryolunda İlk Yolcu Treni Taşımacılığı Yapıldı

Bakü Tiflis Kars Demiryolunda İlk Yolcu Treni Taşımacılığı Yapıldı
Bakü - Tiflis - Kars Treni yolcu taşımacılığı seferlerine başladı.
Kars Güncel- Kafkas Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Usta Gazeteci Bedir Altunok'un objektiflerinden BTK hattında yolcu taşımacılığı yapılan ilk seferi.

Ankara-Bakü arasında yolcu taşımacılığında kullanılması planlanan ve Kapıkule Sınır Kapısı'ndan 21 Mart'ta Türkiye'ye giriş yapan özel yolcu treni, Marmaray'ı da kullanarak Ankara'ya, bugün de Kars’a geldi.

Kayseri-Sivas-Erzurum üzerinden Kars’a gelen özel yolcu treni birkaç saat mola verdikten sonra Tiflis'e, oradan son durağı Bakü'ye ulaşacak.

Böylece Pekin'den Londra'ya kesintisiz demiryolu ulaşımının önü açılmış olacak.

Marmaray Boğaz Tüp Geçişi'nin ardından Gebze-Halkalı hatlarının da hizmete girmesiyle Avrupa-Asya arasında kesintisiz demir yolu ulaşımının başlaması sevinçle karşılandı.

Sabah saat 09.00’da Kars Garı’na gelen Özel Yolcu trenini karşılamaya gelenler arasında gelin ve damat da vardı.

Merkeze bağlı Yağkesen köyünde ikamet eden Kasım Sait, Bingöllü gelin Gülsüm ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirmek için Gar’a geldi.  Treni de gezen Sait çifti, Bakü hayalleri kurdukları ve ilk fırsatta Bakü’ye gitmek istediklerini söylediler.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.