KARS Haber Girişi : 15 Ağustos 2018 12:30

Başkan Adem Çalkın Karsı Şahlandıracak Besi Çiftliği ve Kesimhanedeki Çalışmaları İnceledi

Başkan Adem Çalkın Karsı Şahlandıracak Besi Çiftliği ve Kesimhanedeki Çalışmaları İnceledi
AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın Açık Cezaevi bünyesinde yapımı devam eden ve yakında Kars ile bölge halkının hizmetine açılacak olan Besi Çiftliği ve Modern Kesimhane'de çalışmaları inceleyerek bilgi aldı.
Kars Güncel- Kars'ta Açık Cezaevi Müdürlüğü yerleşkesinde dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Tarım Bakanı Danışmanı Prof. Dr. Yunus Kılıç'ın destekleri ile temeli atılan 1000 büyükbaş kapasiteli Besi Çiftli ve Modern Kesimhane'de devam eden çalışmaları inceleyerek proje sorumlularından bilgiler aldı.
Başkan Çalkın'a inceleme ziyaretinde Açık Cezaevi Müdürü Hasan Yurt, yüklenici firma yetkilileri ve parti yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte Kars besi ve hayvancılık alanında bölgede söz sahibi olacak. Proje kapsamında 4 büyükbaş besi çiftliği, kesimhane, karantina ahırı ile birlikte hayvansal atıklardan enerji ve gübre üretimini sağlayacak teknolojiler kullanılacak. 
Kars'ta AK Parti Yatırımları Hız Kesmeden Devam Ediyor
AK Parti iktidarı döneminde Kars'ta tarım ve hayvancılığa yönelik yatırımlar artarak devam ediyor. Kars halkının geçim kaynağı olan hayvancılık sektöründe borsa etkisi yaparak vatandaşın hayvanlarınında değerinde satın alacak olan tesis proje kapsamında 35 Milyon TL tutarında iken bölgeye hitap edecek şekilde düzenlenmesinin ardından ek olarak 15 Milyon TL civarında ek ödenek ile toplamda 50 Milyon TL ile Kars halkının hizmetine sunulacak.
Kars'tan Bölge ve Türkiye'nin Et İhtiyacını Karşılayacak
Türkiye'nin dörtbir yanındaki cezaevlerine et sevkiyatı yaparak ucuz ve taze etin  kamu kurumlarında tüketilmesi sağlanarak bütçeye büyük tasarruf sağlayacak olan tesiste incelemelerini sürdüren AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın yetkililerden projenin kısa süre içerisinde tamamlanacağı sözünü aldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.