KARS Haber Girişi : 19 Nisan 2019 14:30

Başkan Ayhan Bilgen'den Belediye Borçları ve Personel Açıklaması

Başkan Ayhan Bilgen'den Belediye Borçları ve Personel Açıklaması
Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, Belediyenin borcunun 360 Milyon TL'nin üzerinde olduğunu ve 150-200 arasında bir personelin işe gelmediği yönünde ihbar olduğunu belirtti.
Kars Güncel- Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ve belediye meclis üyesi Şevin Alaca basın mensuplarına Kars Belediyesi çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Ayhan Bilgen basın mensuplarının sorusu üzerine Kars Belediyesi'nin toplam borcu ve kaç personelin işe gelmeden maaş aldığı yönündeki bilgileri paylaştı. Bilgen yaptığı açıklamada; " Borç olarak 360 Milyon TL'nin üzerinde. 1 Nisan itibariyle net rakamlar ilan edilecek. İşe gelmediği yönünde ihbar bulunan personelle ilgili bize ulaşan bilgi notu, ihbar, tanıklık talebi ve işyeri personelinin verdiği tepki ile 150-200 kişiye ulaşmıştır. Bu rakam büyükte olabilir küçükte olabilir. Biz bu rakamlarla ilgili olarak bize tanıklık yapmak istiyoruz talepleri geliyor. Şöyle ki vatandaş bildiriyor; "Şu vatandaş berber sabah gidip imzasını atıyor gidip dükkanında çalışıyor akşam tekrar gidip imzasını atıyor." diye böyle ihbarlar var. Biz savcılıktada gidip ifade vermeye hazırız bu şehrin hakkıdır. Biz işçi hakları konusunda son derece duyarlıyız. Bu onların hakkıdır ve bu yüzden maaş ödeyemiyoruz. Gelen ihbarları takip edip değerlendireceğiz. " dedi.

Bilgen konuşmasını şöyle sürdürdü; "Bir kaç avukatın bu konumda ki personele işten çıkmayın, onlar çıkartsın biz tazminat davalarınızı alalım, belediyeden para kopartırız diyenler var. Hukuğu kim iyi biliyor göreceğiz, onlar bizden tazminat mı kopartacaklar yoksa eğer kendileri istifa vermezse geriye dönük kamuyu zarara uğratmaktan dolayı, iki üç yıl bedavadan aldıkları maaş için buraya borçlanacaklar mı?  faiziyle birlikte ödemek zorunda kalacaklar mı? bunu göreceğiz. Biz kendi tedbirlerimize güveniyoruz, hukuka bağlı çalışıyoruz ve bu işi çok sıkı tutuyoruz. Bu beklentiyle kandırılan personel varsa büyük hayal kırıklığı yaşayacaklar."dedi.
Haberin Videosu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.