KARS Haber Girişi : 12 Nisan 2019 17:15

Başkan Bilgen'den Belediye Personelleri ve Alacaklılarına Çağrı

Başkan Bilgen'den Belediye Personelleri ve Alacaklılarına Çağrı
Kars Belediyesi Eş Başkanları Şevin Alaca ve Ayhan Bilgen Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Kars Güncel- Kars Belediyesi Eş Başkanı Şevin Alaca şu açıklamalara yer verdi; Mazbatayı aldıktan sonra basın açıklaması yapmıştık bundan sonrasında da belirli periyotlarla bu basın açıklamalarını yapacağımızı belirtmiştik.Siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızı ve değerli halkımızı bilgilendirme toplantılarımız devam edecektir.

Mazbatamızı aldıktan sonra bugün ilk meclis toplantımızı gerçekleştirdik.Yapılan toplantıda da meclis organlarımızı seçtik yine yapılan meclis toplantımızda 2018 yılının denetim raporu okunmuştur, faaliyet raporu sunum olarak izlettirilmiş ve akabinde oylamaya sunulmuştur.Bu gün yapılan belediye meclisi toplantımızda daha önceden de bahsetmiştik belediye ekonomik olarak zor durumda birçok hesapta haciz ve bloke bulunmakta bu nedenle yapılması gereken hizmetlerde aksamaktadır. 

Kars Belediyesi Bağış Hesabı Açılacak

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen; "Bununla ilgili çözüm üretmek adına bağış hesabı açılmasını belediye meclisinde gündeme getirdik ve oylanarak kabul edildi. Yalnız bu şartlı bir hesap bu hesaba yatırılacak olan yardımlar sadece belediye hizmetlerinde kullanılabilecek bir hesaptır bununla ilgili işlemlerde en kısa sürede yapılacaktır." dedi.


Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen; iki noktayı hatırlatayım birincisi bende temizlik işleri personelimize teşekkür ediyorum itfaiye'nin de katkısıyla temizlik ve yıkama çalışmalarını birlikte büyük imkansızlıklar içerisinde yapmaya çalışıyoruz.


Şehrimizde iş dünyasında bulunan insanlarını, şehrin bu halden çıkması için kurtulması için taşın altına ellerini koymalarını istiyoruz.Diğer şehirlerimizde yaşayan hatta yurtdışında yaşayan bu konuda hassasiyeti ola her kesi hesap numaramızı muhtemelen bir iki gün içerisinde almış olacağız ve duyuracağız internet sitemizden,sosyal medya hesaplarımızdan kim ne kadar destek olabilirse kim ne kadar yardım edebilirse çok memnum olacağız bu hesaptan sadece önemli ve acil olan borçları ödeyeceğiz.Asla özel kalem harcamaları yada başka bir harcama olmayacak zaten bugüne kadar hiç bir harcama yapılmadı özel kalemden araç tamirleriyle ilgili, küçük esnafa olan borçlar sigorta borçları gibi ödemeleri ödeyip araçların önünü en azından açmalıyız.Bu borçları ödedikler hizmet sahamız genişleyecek araçlarımızın sayısı artacak sadece temizlik değil önümüzdeki günlerde büyük bir park alanında ağaçlandırma çalışması da başlatacağız.

Başkan Bilgen'den Belediye Personellerine Çağrı
Son olarak da personelle ilgili değerli arkadaşlar ne yazık ki bir haftadır bütün çabalarımıza rağmen işe gelmeyip kendiliğinden istifa eden personel sayımız 30 arkadaşlar çok küçük bir rakam şehirdeki iddialarla bu rakam arasındaki makas çok büyük. Biz şunu çok net biçimde tekrar söylüyoruz borçlarla ilgili nasıl adaletli davranacaksak ve gerçek alacaklıları küçük esnafımızı mağdur etmeden borçlarımızı ödemenin yolunu imkanını bulacaksak tesislerimizi işlevsel kılmak hizmeti vermek için gerçek olmayan alacaklar hak edişi tamamlanmamış tespiti yapılmamış teslimi yapılmamış alacaklarla ilgili hiç bir şekilde ödeme yapmayacağız. Bunların incelemesi yapılmadan somut net bir alacak olduğunu ve hukuki süreç tamamlanmadan hiç bir ödeme yapmayacağız bu konuda haciz koymuş firmaları da uyarıyoruz bu süreçte ısrar ederlerse hem hizmet vermemiş hem suçlu bir biçimde ihale kanununa aykırı işlemler yapmış bu aykırılıkta içerideki personelinde siyasi sorumlularında bir payı varsa hem alacaklı olan hem de bu işlemi yapan personelimiz hakkında işlem yapacağız. Bu alacaklarından vazgeçsinler yargılama süreciyle ilgili sanıyorlarsa ellerindeki sahte evraklarla tamamlanmamış süreçlerle burayı kilitleyeceklerini burayı hareket edemeyecek halde tutacaklarını ve buradan birşey elde edeceklerini bekliyorlarsa boşa bekliyorlar tam tersine bu kendileri adına daha büyük davaların açılacağını ifade eder.Bu tip borçlar bu tip alacakların ve haciz işlemlerinin biran önce kaldırılması çağrısında bulunuyoruz.

Sürecin Sonunda 700 Personel İşsiz Kalacak

Başkan Bilgen; "İkincisi personelimizle ilgili bir kez daha çağrı yapıyoruz birim müdürlerimizle bunu üç toplantıda paylaştık bu hassasiyetimizi biraz sonra bütün personelimizle bir toplantı daha yapacağız onlara da bunu bir kez daha ifade ediyoruz paylaşıyoruz burada çalışarak alın teriyle emeğiyle çalıştığının hakkını alamayan personelin sorumlusu çalışmadan maaş alanlardır." diyerek açıklamasını şöyle sürdürdü.

"Ama ısrar ederler istifa etmezler ve bundan sonrada buralarda devam ederek imza atarak maaş alacaklarını düşünürlerse bunun mağduru diğer personel olur. Kendileri de bu maaşı zaten alamazlar. Ama çalışma arkadaşları gerçekten emek sarf edenler de maaşlarını alamadıkları için ne yazık ki kurunun yanında yaşta yanar. Bu süre maksimum bir hafta on gündür. Bu sürecin varacağı noktayı söyleyelim. İlk meclis toplantımızda yani önümüzdeki ay mayıs ayında yapacağımız toplantımız ilk beş gündür. 2 sinde başlayacak. 1 Mayıs tatil olduğu için bu tarihe kadar bu sorunu çözemezsek bu iki şirketi kapatmayı düşünüyoruz. Sözleşmeleri fes etmeyi düşünüyoruz. Bu durumda yaklaşık 700 civarında personel işsiz kalacak. Biz ondan sonra ihtiyacımız kadarını yeni şirket kararı alarak yeniden işe almaya başlayacağız. Bunun böyle yaşanmasını istemiyoruz. Kurulmuş şirketlerimiz var, iş yapmış, kiralamaları var, sözleşmeleri varken asla haksız kazanç elde etmiş personel yüzünden böyle bir şeyin yaşanmasını istemiyoruz ama başka seçenek kalmadığından bize müfettişlerin, yargı mensuplarının önerdikleri yöntem budur. Buna mecbur kalacağız onun için de biz başkalarını mağdur etmemek adına bu konuda hem çalışan personelin duyarlı, doğru ve sağlıklı bilgiyi paylaşmasını istiyoruz. Kendi hakları için kendi gelecekleri için hem de bu haksızlığı geçmişte yapanların yani tazminat almak işten bizim atmamızı sağlayarak buraya yeniden bir zarar verme hesaplarının tutmayacağını söylüyorum. Çünkü hesaplar hacizli zaten hiç kimsenin alabileceği hiçbir şey yok burada boşuna uğraşmış olurlar. Biz değerli arkadaşlar önümüzdeki bu fazla istihdam, haksız istihdam, yersiz ve hukuksuz istihdamı çözdükten sonra elbette ki birim personellerinin yerlerini ve birim başkanlarının yerlerini yeniden değerlendireceğiz. Mevcut personelde ihtiyaca göre kaydırmalar yapacağız. Yani doğal olarak artık bahar geliyor, park ve bahçeler ile ilgili istihdamı artıracağız. Temizlik ile ilgili istihdamı artıracağız. Burada binamızın içinde personellerimizin yemek yiyebileceği bir düzenlemeye gidiyoruz. Burada gerçekten hakkıyla çalışanlarında hem özlük haklarını iyileştirmek istiyoruz hem de çalışma koşullarını daha insani kılmak istiyoruz. Dolayısıyla bunları yapmamız birazda bu adımları atmamıza bağlı. Bu çağrıyı buradan bir kez daha yapmış olalım ama biz isteriz ki bunları hukuka uygun bir biçimde, dostane ve kimseyi daha fazla mağdur etmeden çözebilelim.
Değerli arkadaşlar burada Karbiotek şirketinde personel gözüküp ama ihaleye girmiş personeller var. Doğrudan teminle burayı hacze düşürmüş personeller var. Temlik yapmış personeller var. Böyle bir şey olabilir mi. Şirketin kendi personeli kendi şirketinden ihale alabilir mi. Biz bunları yargıya intikal ettirdikten sonra bir de ben onun maaş bordosunu mu imzalayacağım. Böyle bir suça asla ortak olmam. Biz bu konuda çok netiz. Dolayısıyla bu sürecin hızla ilerleyeceğine inanıyoruz. Hem personelimizin yardımcı olacağına hem de bu konumda ki kişilerin kendilerini daha fazla tehlikeye atmadan, daha fazla riske sokmadan, üç kuruş daha fazla almanın hesabını yapmadan kendi geleceklerini ve hayatlarını yakmayacaklarına inanıyoruz. Bu konuyu en az mağduriyetle kapatmanın ve çözmenin formülünü arıyoruz.
Değerli arkadaşlar yine ihale dosyalarında doğrudan temin evraklarında önümüze gelen evraklarda muhtelif yol diye ifadeler var. Başkan Bilgen "Yani muhtelif yol diye ihale olur mu? Muhtelif yol ne demektir. Babanın köyüne mi yol yaptın. Kendi evine mi yaptın. Ana caddeye mi yaptın. Sokağa mı yaptın. Bu kadar açık bir yolsuzluğu biz örtmemiz düşünülemez. Ucu kime dayanırsa dayansın hangi firmaya hangi şirkete hangi partinin mensubuna, ister bizim partimiz, ister akrabamız hiç bizim için fark etmiyor. Bu konuda asla haksız bir biçimde hiç kimseye bir kuruş ödemeyeceğiz bu konuda çok kararlıyız. Ama bunu esnaflarımızı mağdur etmeden yapacağız."dedi.

Haberin Videosu

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.