SİYASET Haber Girişi : 30 Kasım 2017 18:13

Başkan Karaçan'ta TGRT'de 'Başkanlar Konuşuyor' Programında!

Başkan Karaçan'ta TGRT'de 'Başkanlar Konuşuyor' Programında!
Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta TGRT Haberde yayınlanan Başkanlar Konuşuyor Programına katıldı.
Kars Güncel- Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçan'ta TGRT Haber'de Başkanlar Konuşuyor programında Kars'ı anlattı. Karaçan'ta 2017 yılında yapılan çalışmaları anlattı ve 2018 yılı için hedeflerini açıkladı. 

Başkan Karaçan'ta televizyon programında 2017 yılının çok hareketli bir yıl olduğunu vurgulayarak açıklamalarına şöyle devam etti.
"Öncelikle sizlerin aracılığıyla bütün hemşerilerime buradan sevgi saygılarımı muhabbetlerimi gönderiyorum. Önümüzdeki 2018 yılının da hayırlara vesile olacak bir yıl olmasını temenni ediyorum. 2017 yılı bizim için çok hareketli bir yıl oldu diyebilirim. Yapmış olduğumuz en önemli şeylerden bir tanesi yaklaşık 12-13 yıldır inşaatı devam eden ama bir türlü tamamlanamayan hayvan pazarı inşaatım çok şükür tamamlandı, Allah nasip ederse değerli Karslı hemşerilerimizin hizmetine sunacağız hayırlı uğurlu olsun. Bununla birlikle Kars Belediyesi Fen işleri ekiplerimizi gece gündüz demeden 24 saat aralıksız çalışmalarını sürdürdü. Hem kaldırım hem kilit parke çalışmamız hem sıcak karışımlı asfalt çalışmalarımız geçtiğimiz haftaya kadar hız kesmeden devam etti. Karın yağmasıyla birlikte asfalt çalışmalarını durdurduk, ama halen daha kilit parke taş ve kaldırım çalışmalarımız devam ediyor. Biliyorsunuz memleketimiz kış memleketi bununla ilgilide tüm hazırlıklarımız gününden önce yaptık bitirdik. Yazın ağustos temmuz ayında kış hazırlıklarımız tamamlandı. Gerek iş makinalarımız ve tuzlama ekiplerimiz hazırdır gereken hizmeti vereceğiz, hemşerilerimizi mağdur etmeyeceğiz. Ayrıca park ve bahçeler müdürlüğümüzün yapmış olduğu hizmetler içerisinde ağaçlandırma, çiçeklendirme, mevcut olan park ve bahçelerimizdeki çevre düzenlenmesi işlemleri ve özellikle mahalle aralarındaki park ve bahçelerin oluşturulması için gerekli çalışmalar devam ediyor. Biliyorsunuz ilimizde uzun zamandan beri kentsel dönüşüm çalışmaları yapılmakta, 1 etapta 698 konut yapılarak sahiplerine teslim edildi. 2 etap çalışmalarımızda tüm hızıyla devam etti. Yani 2017 yılı içerisinde biz tüm işlemlerini tamamladık, yani evrak ve kamulaştırma işlemleri tamamlandı. Allah nasip ederse TOKi 2018 yılında 2 etap kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor. Bizler yani Karslı hemşerilerimiz cefa çekmiş ama biz istiyoruz ki yaptığımız hizmetlerle vatandaşlarımıza sefa sürdürmek. Uzun yıllardan beri hava alanı yanında olan bir otogar inşaatı var. Uzun yıllardır atıl durumda beklemekte. Biz geldiğimiz gün dedik bir tarafında hayvan pazarı diğer tarafında hayvan barınağının olduğu bir otogarı buradan çıkaracağız. Otogarın taşınması çalışmaları sürdürmekteyiz. Allah nasip ederse 2018 yılında Kars yeni otogarına inşallah kavuşacak. Kars için yapılacak her şeye varız dedik biz hep. Bunun için Kars'a yapılacak yeni bölge hastanesinin arasını meclisten çıkararak teslim ettik. Sağlık Bakanlığı'na 110 bin metrekare arası Kars Bölge Hastanesinin yapılacağı arsayı teslim ettik. Bölge hastanemiz olması bizim için çok önemlidir. Bölge illerimizden hastalarımızın tedavileri yapılması bizleri mutlu edecektir." Dedi. 


HABER VİDEOSU 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.