GÜNDEM Haber Girişi : 17 Temmuz 2018 00:50

Başkan Murtaza Karaçanta, Kars'ta Darbeciler Benide Mağdur Etti

Başkan Murtaza Karaçanta, Kars'ta Darbeciler Benide Mağdur Etti
Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde düzenlenen programda darbe gecesi yaşadıklarını anlattı.

Kars Güncel- Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde düzenlenen programda darbe gecesi yaşadıklarını anlattı.

Başkan Karaçanta Konuşmasında şu ifadelere yer verdi; Değerli hemşerilerim , aslında bugün ben bura belediye başkanı sıfatıyla çıktım ama bir az önce o tankları, topları izlediniz ya asıl onların bu Karsta mağdur ettiği kişilerden bir tanesi de benim.

O akşam o tanklar, toplar bu gördüğünüz belediye başkanınızın evinde idi. Belediye başkanınızı tutuklamak için evine kadar geldiler. İş makinelerimizle barikat kuralım dedik, sokakları kestik, iş makinelerimizi, kamyonlarımızı tanklara hedef ettiler.

Dolayısıyla, 15 Temmuz'u özellikle unutmayalım, unutturmayalım diyorum.

Bizden sonraki çocuklarımız da bu kepazeliği bilsin, bu vatan hainlerinin balalarına, atalarına dedelerine ne yaptıklarını görsünler, çünkü dünyanın hiçbir milletinde böyle bir şey yoktur. Milletin parasıyla alınan tanklarla, toplarla bir millet hedef alınmazdı. Ama o akşam biz alındık, Allah belalarını verdi zaten.

Değerli dostlar, vatan hainlerinin kaçırdığı bir şey vardır, bireylerin olduğu gibi milletlerin de kendilerine özgü birtakım özellikleri vardır. Türk milletinin özellikleri toplumsal yapısı  şanla şerefle donatılmıştır. Bundan dolayıdır ki, yeri geldiğinde milletimiz vatanına uzanan elleri yok etmek adına, canından vazgeçmeği de göze ala bilmektir. Milletimizin vatanı için ölümü göze alması tarihimizde bir çok kez görülmüştür. İşte bunların sonuncusu 15 Temmuz 2016 da da dünyaya gösterdiğimiz demokrasi zaferimizdir. 

15 Temmuz 2016 da gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe teşebbüsünde milletimizin iradesine ve demokrasimize kast etme cüretinde bulunan şer odakları milletimizin kahramanca duruşu karşısında tankları ve toplarıyla mağlub edilmiştir. 15 Temmuz gecesi  millet iradesine karşı çıkanların Türk milletinin ruhundaki hürriyet ve bağımsızlık ateşinin yeniden zühur bulmasıyla başarısız olmuştur. 

O kara geceyi aydınlatan Türk Milleti Sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayip  Erdoğan'ın çağırısıyla dünya tarihinde eşi benzeri olmayan bir darbe  direnişi başlamıştır.

Kahraman Türk milleti Fetöcü hainlere karşı göğsünü kurşunlara siper ederken geride maalesef 250 şehit 2196  gazi bırakmıştır.

15 temmuz gecesi  Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte Milliyetçi Ülkücü Hareketin Lideri, MHP'nin Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli darbenin ilk dakikalarından Sayın Başbakan'a  iletilmek üzere : biz bu yaşananlara karşı siyasi iktidarın yanındayız dedi. Sayın genel başkanımıza buradan şükranlarımı arz ediyorum. Her zaman olduğu gibi önce devletin ve milletinin yanında oldu. Memleketimizin ülkemizin bekası adına duruşunu hiçbir zaman bozmadı. kendisine şükranlarımızı  sunuyor,buradan Kars halkı adına teşekkürlerimi iletiyorum.

15 Temmuz gecesi Türkiye'nin  en temel  ilkelerinden biri olan demokrasimize yönelik gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe girişimi şiddetle kınıyor,15 Temmuzda evinde rahat oturmaktansa ülkesi için ölmeyi tercih eden kahraman şehitlerimize yüce Allahtan rahmet diliyorum. Hepinize saygılarımı sevgilerimi sunuyorum, Allaha emanet olun.

Haberin Videosu

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.