SİYASET Haber Girişi : 10 Mayıs 2019 21:15

Bilgen ve Alaca'dan Haftalık Olağan Bilgilendirme Toplantısı

Bilgen ve Alaca'dan Haftalık Olağan Bilgilendirme Toplantısı
Kars Belediyesi Başkanı Ayhan Bilgen ve Belediye Başkan Yardımcısı Şevin Alaca kamuoyunu bilgilendirmek için Kars Belediyesi toplantı salonunda basın toplantısı düzenledi.

Kars Güncel-Toplantının ilk gündemlerinden olan ‘Kent Çalıştayına’ değinen Alaca; 10-11-12 Mayıs’ta sağlık sorunlarına ilişkin çalışma yürütüleceğine ve alanında uzman kişilerin katılacağını belirtti.

Öte yandan ‘Kent Çalıştayı’ nın önemine vurgu yapan Alaca, şehrin sorunlarını ortak bir çalışma yürüterek, çözüme ulaştırılması için çalıştayın önemine vurgu yaptı.

Kars Belediyesi’nin diğer gündemlerinden birisi de eski şirketi tasfiye edip; yeni bir şirket kurulması için geçen hafta oylaması yapılan meclis toplantısı. Bu toplantıda KARBİOTEK şirketinin fesih edilerek, yeni bir şirketin kurulması için gerekli çalışmaların Belediye Meclis Üyeleriyle görüşüldüğünü belirtti.

Belediyeye ekipman alımına da değinen Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen; yol çalışmaları sebebiyle araç sayısının çoğaltılması gerektiğini ve bunla ilgili borçlanma talebinin meclis üyelerince kabul edildiğini belirtti. Parke taşı ve asfalt ocağı için ise bir yıllık dışarıya ödenecek para ile bu işletmelere sahip olabileceklerini ve işler hale getirebileceklerini vurguladı.

Ramazan programında yapılan iftar programında katılımın yüksek olduğunu; 500 – 600 civarında vatandaş beklenirken, bu sayının ikiye katlanmasından dolayı esnaftan gelebilecek her türlü yardımın kabul edileceğini ifade eden Başkan Bilgen, ayrıca farklı kültürel etkinlikler aracılığı ile programın daha da zengin hale geldiğini belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.