KARS Haber Girişi : 22 Nisan 2018 23:26

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Kars'a Geldi

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Kars'a Geldi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü bir dizi programlara katılmak üzere havayolu ile Kars'a geldi.
Kars Güncel- Havayolu ile Kars'a gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'yü Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve diğer il protokolü tarafından karşılandı.
Bakan Özlü havalimanından ilk olarak DSİ 24. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonuna geçerek, burada AK Parti Kars teşkilatı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi programına katıldı. Burada partililere yaptığı konuşmasında;  Kıymetli dava arkadaşlarım,
Ak Parti Siyaset Akademisi’nde, serhat şehrimiz Kars’ta, sizlerle bir arada bulunmaktan büyük bir memnuniyet duymaktayım.
Sizlerin şahsında, Ak Parti Teşkilatlarımızı ve Karslı kardeşlerimi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.
Değerli Kardeşlerim,
AK Parti Siyaset Akademisi, Türkiye’yi geleceğe taşıyacak olan kadroları yetiştirmek için hayata geçirildi. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla kurulan ve 2008’de faaliyete başlayan AK Parti Siyaset Akademisi, siyasetin çıtasını her geçen gün yükselten bir merkez haline gelmektedir.

Bilginin tek hâkim güç olduğu günümüzde, siyaseti bilgiden bağımsız bir şekilde düşünemeyiz. Nasıl ki; bilimin ve teknolojinin merkezine Ar-Ge ve İnovasyonu koyduysak, siyasetimizi de bu iki kavramla güçlendiriyoruz. 16 yıldır pek çok ilkle damga vuran AK Parti; kurumsallaştırdığı ve sürekli hale getirdiği Siyaset Akademisi ile de yine farkını ortaya koymuştur.
Değerli AK Partili kardeşlerim,
Tarihi dönemeçler, tarihi sorumlulukları da beraberinde getirir. İşte o tarihi dönemlerden birini yaşıyoruz. Çünkü Türkiye 24 Haziran’da, önemli bir dönüm noktasına,hızla yaklaşıyor. Türkiye’yi bu kritik virajdan başarıyla geçirecek kadrolar, sizlersiniz. En alttan en üste, AK Parti teşkilatlarında görev alan, partimize gönül verenler, tarihi bir sorumlulukla karşı karşıyadır. 24 Haziran Seçimleri; AK Parti kadrolarının, her zamanki çalışkanlığı, vatan sevgisi, hizmet inancı sayesinde, mutlaka başarıyla tamamlanacaktır.
Değerli Kardeşlerim,
16 yıllık iktidarımızda Türkiye’yi yeniden inşa ettik, çözülemez denen kronikleşmiş sorunları çözdük. Günü kurtaran değil, geleceği kuran bir vizyonla, bize verilen iktidar gücünü milletimizin ve devletimizin refahı ve geleceği için kullandık.  Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü olan 2023 yılını, büyük gelecek vizyonumuzun ilk durağı olarak kabul ettik. 2023 hedeflerimizi belirleyip, ülkemizi o hedefe taşımak için tüm projeksiyonumuzu hazırladık. 
İnşallah 2023’te Türkiye, dünyanın en büyük ekonomileri arasına girecek, bölgesel lider ve küresel oyuncu olarak hak ettiği yeri alacak. 
Değerli kardeşlerim,
16 yılda ülkemizin ekonomisini nasıl sağlam temellere oturttuğumuz, nereden nereye getirdiğimiz ortada. 16 yıl önce, kişi başına düşen mili gelir 3 bin 500 dolarken, şimdi 11 bin dolar oldu. 2018’de 170 milyar dolar ihracat hedefi koyduk, inşallah o hedefi de tutturacağız. 
Türkiye’de ihracat yapan il sayısı, bir elin parmaklarını geçmiyordu. Artık 81 ilimizin tamamı ihracat potansiyeline kavuştu. Dünyada pek çok ülke, ekonomik krizlere yenilirken, Türkiye istikrarlı bir şekilde büyüdü.  Bütçemizi tam 6 kat büyüttük. 2002 yılında sadece 120 milyarlık bir bütçemiz varken, bugün 763 milyar liraya yükselen bir bütçe var. 
Örnekleri çok daha fazla artırabilirim. 
Ancak sadece bu birkaç başlık bile, AK Parti’nin Türkiye için neyi hedeflediğinin göstergesidir. İşte bu istikrarlı yükselişimizi, 2023 hedefimize ulaşarak taçlandıracağız.
Dosta düşmana, Türkiye’nin gücünü göstereceğiz.
2023 hedeflerine ulaştığımızda koşumuz bitmeyecek, kutlu yürüyüşümüz kesintisiz devam edecek. Belirlediğimiz hedefleri gerçekleştirirken, geçeceğimiz en önemli sınav 24 Haziran seçimleri olacak. O yüzden bütün AK Partili kardeşlerimin, 24 Haziran’ı, bu büyük hedefler doğrultusunda düşünmesini ve ona göre çalışmasını istiyorum. Unutmayınız; bizim durmak ya da yorulmak gibi bir lüksümüz yoktur.
Değerli Kardeşlerim,
Bizim hedefimiz; “Bilim Merkezi, Teknoloji Üssü ve İleri Sanayi Ülkesi bir Türkiye” inşa etmektir. Bunun içindir; bütün ekonomi politikalarımızın merkezine, bilimi, teknolojiyi ve sanayileşmeyi koyuyoruz. Bilim, teknoloji ve sanayide, bir sıçrama yaparak, “büyük ve güçlü Türkiye” hedefine doğru ilerlemeye devam edeceğiz. 
“Bölgesel bir güç ve küresel bir oyuncu” olma iddiasındayız. Bu iddiamızı; bilim ve teknolojiyle destekleyeceğiz.
Hiçbir zaman çıtamızı düşürmeden, yolumuza devam edeceğiz. Devlet ve millet olarak, bu özgüvene sahibiz.  Tarih boyunca da bilimden sanata, medeniyetten devlet idaresine, ekonomiden siyasete her alanda öncülük yaptık.  Bundan sonra da, Türkiye’yi daha ileri taşıyacak politikaların oluşturulmasında ve takibinde, hassas davranmaya devam edeceğiz. 
​Değerli Kardeşlerim,
Sizlere, konuşmamım bu kısmında, Bakanlığımızı ve çalışmalarımızı anlatmak istiyorum: Biz; Bilim Merkezi, Teknoloji Üssü, İleri Sanayi Ülkesi Türkiye hedefine kilitlenmiş bir Bakanlığız. Bilgiyi teknolojiye dönüştüren (TÜBİTAK),  KOBİ’lerimizi ve üreticilerimi, değişik destek ve teşvik paketleriyle destekleyen (KOSGEB), Üretimi standartlaştıran (TSE) ve markalaştıran (TÜRK PATENT) ile birlikte; Türkiye’nin üretimine, sanayisine, teknolojisine ve insan kaynağına hizmet eden bir partiyiz." şeklinde oldu.

Toplantının ardından tarihi Kars Valiliğine geçen Bakan Özlü ve beraberindekileri burada Kars Valisi Rahmi Doğan’ı makamında ziyaret etti.
 
Ziyarette Vali Doğan, Sayın Bakanımıza hitaben “Ebul Hasan Harakani Hazretlerinin diyarına hoş geldiniz sefalara getirdiniz” şeklinde hitap ederek, ilimizin tarihi ve kültürel değerleri ile ilimizde devam eden çalışma ve projeler hakkında bilgiler verdi.

Bakan Özlü burada yaptığı konuşmada, Kars’ta olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, geçtiğimiz günlerde ilimize yaptığı ziyarette Bakanlığınca yapılması kararlaştırılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Ayrıca Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan ile birlikte geçtiğimiz aylarda ilimize gerçekleştirdiği ziyarette 200 Milyon TL’lik yatırım sözüne ek olarak ilimizde, Bilim ve Teknoloji Merkezi ve Organize Sanayi Bölgesinde Teknik Kolej yapılacağını söyledi. 
 
Valilik ziyaretinin ardından  İlim Yayma Cemiyeti Kars Şube’sini ardından da Evliya Camiine geçerek Ebul Hasan Harakani Hazretlerinin türbesini ziyaret etti. daha sonra Kars Organize Sanayi Bölgesine geçerek burada faaliyet gösteren peynir üretim tesislerinde incelemelerde bulundu. program sonrasında Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağına geçerek ilimizde yapılması planlanan çalışma ve projeler hakkında Kars Valisi Rahmi Doğan'dan bilgiler aldı.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.