EĞITIM Haber Girişi : 27 Ocak 2018 21:36

Bölgenin Bilge Koleji TÜBİTAK'a 30 Proje Hazırladı

Bölgenin Bilge Koleji TÜBİTAK'a 30 Proje Hazırladı
Özel Bilge Koleji Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına farklı bilim branşlarında toplamda 30 proje hazırlayarak eğitimde öncü olduğunu bir kez daha gösterdi
Kars Güncel- Liselerarası Tübitak proje yarışmasının bu yıl 49.su gerçekleştiriliyor. Bölgede toplam 10 ilin katıldığı projeler Erzurum bölge başkanlığında değerlendirilerek Türkiye finallerine gönderiliyor.
2017 yılında Atlama Kulelerinin sosyolojik analizini gerçekleştiren ve yaptığı çalışmaları ile bölgede bölge finalinde projesi sergilenme hak kazanan tek özel okul olan Özel Bilge Koleji buradan aldığı ilhamla farklı branşlarda, Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Kodlama, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı projesi olmak üzere toplamda 30 bilim projesi ile 2018 Tübitak liselerarası bilim proje yarışmasına katıldı.
Okul Müdürü Abdullah Samancı, kurulduğu ilk gününden itibaren eğitimde öncü, lider bir vizyon ile eğitim çalışmalarını yürüttüklerini 9. Ve 10. Sınıflarda proje tabanlı bir eğitim programı uyguladıklarını belirterek, “9. Ve 10. Sınıflarda yürütülen proje tabanlı eğitim ile bir bilim insanı olma niteliği kazanma, araştırmacı kişiliğe sahip olma, sorgulayan, gelişen, ülkesinin ve memleketinin menfaati doğrultusunda bireyler yetiştirmek Özel Bilge Koleji’nin temel prensibidir” dedi.
Samancı, geçen yıl bölge finalinde eseri sergilenen tek özel okul olmanın gururunu yaşadıklarını, bu yıl 30 proje hazırlarken çok daha düzenli, disiplinli, sistemli çalışmalar yürüterek 30 özgün proje hazırladıklarını bu projelerle geleceğin bilim insanlarının yetişeceğine inançlarının tam olduğunu ve projelerin çok iyi dereceler alacağına olan inancını ifade etti.
Samancı, projede emeği geçen öğretmen, öğrenci ve velilere göstermiş oldukları ilgili ve sorumlu çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.