KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 19 Mart 2019 14:35

Çanakkale Şehitleri Anısına Kars'ta Sergi

Çanakkale Şehitleri Anısına Kars'ta Sergi
Kars'ta Şehitler Günü dolayısıyla İlim Yayma Cemiyeti tarafından açılan serginin açılışı yapıldı.

Kars Güncel-Kars Kültür ve Sanat Merkezindeki serginin açılışına; Kars Valisi Türker Öksüz, Kars Milletvekilleri 65. Dönem UDH Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç, İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Ak Parti İl Başkanı Adem Çalkın ve vatandaşlar katıldı.
 
Kars Valisi Türker Öksüz, sergilenen görselleri incelemesinin ardından yaptığı açıklamada; “Çanakkale Zaferimizin 104’üncü yıldönümünde Çanakkale Şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. 104 yıl önce ecdadımız, bir devletin kuruluşuna kadar giden ve milletimizin dirilişini sembolize eden çok önemli bir başlangıcı yaptı ve çok önemli bir zafere imza attı. Bu zafer, tarihimizin önemli sayfalarından biridir. Biz bugün aynı azim ve aynı kararlılıkla şehitlerimizden aldığımız güçle milletimizi korumaya devam edeceğiz. Çanakkale ruhunu, Çanakkale’deki ecdadımızın gösterdiği direnişi anlamamız, geleceğimizi şekillendirmemiz için, istikbalimiz için çok önemli bir rehber niteliğindedir. Onun için Çanakkale’yi hiç unutmamamız gerekiyor. Sarıkamış Şehitlerimiz de bu ülkenin birlik-beraberliğinde, bekasında çok önemli rol oynamıştır. Bu vesileyle Sarıkamış Şehitlerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum. Hiç unutulmamalıdır ki, bugün de tüm güvenlik güçlerimiz, tüm kurum ve kuruluşlarımız, top yekun tüm milletimiz, istikbaline kasteden bütün iç ve dış tehditlere karşı azim ve kararlılıkla mücadelesini sürdürmektedir. Bu anlamlı günde tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.