KARS Haber Girişi : 18 Mart 2019 20:45

Çevre ve Şehircilik Bakanı Açıkladı, Eski Devlet Hastanesinin Yeri Kars Şehir Meydanı Olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Açıkladı, Eski Devlet Hastanesinin Yeri  Kars Şehir Meydanı Olacak
Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum Kars’ta bir çok müjde verdi. Bakan Kurum eski devlet hastanesi yerine millet bahçesi, Fethiye Camii yanının ise şehir meydanı yapılacağını belirtti.
Kars Güncel-Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kars ve Ardahan’da gerçekleştireceği programlara katılmak üzere ilimize geldi. 
Havalimanında; Vali  Türker Öksüz, Kars Milletvekilleri 65. Dönem UDH Bakanı  Ahmet Arslan, TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç ve diğer il protokolü tarafından karşılanan Bakan Kurum, ilk olarak AK Parti ve Cumhur İttifakı Seçim Koordinasyon Merkezlerini ziyaret etti. 
Esnaf ve vatandaş ziyaretlerinde bulunan Sayın Bakan, sonrasında beraberindeki protokol ile birlikte Vali Türker Öksüz’ü makamında ziyaret ederek Valilik Şeref Defterini imzaladı. 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum, Valilik ziyaretinde; Vali Türker Öksüz, Kars Milletvekilleri 65. Dönem UDH Bakanı Sayın Ahmet Arslan ve TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Çevre Ve Şehircilik Bakanlığına bağlı kurum müdürlerinin katılımı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, toplantının ardından yaptığı açıklamada; Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Kars’ta hayata geçireceği bazı projelerin müjdesini verdi.
 Bakan Kurum; Örnek Mahallesinde yıkılan eski devlet hastanesinin bulunduğu 27 bin 300 metrekare alana millet bahçesi, Fethiye Camii’nin yanında bulunan devlet hastanesinin bulunduğu alana yaklaşık 10 bin 500 metrekare şehir meydanı,  PTT Başmüdürlüğünün yanındaki tarihi taş binanın İl Özel İdaresine tahsis edilerek Millet Kütüphanesi, Halitpaşa Mahallesindeki 10 bin 500 metrekare alandaki iskân konutlarının yerinde kentsel dönüşüm projesini hayata geçirerek yeni konutlar, şehrin geneline ilişkin hem atık su arıtma tesisi hem de çöplerin bertaraf edilmesi amacıyla düzenli depolama tesisi, Kaleiçi Mahallesinde Kentsel Dönüşüm, Kars Kalesi ve Evliya Camii etrafındaki sokakların Valilik kanalıyla, sokak sağlıklaştırması projelerinin yapılacağını söyledi. 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Valilik programının ardından Evliya Camiine geçerek Ebul Hasan Harakani Hazretlerinin türbesini ziyaret etti. 
Bakan Kurum temaslarının ardından Ardahan a gitmek üzere Karstan ayrıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.