BÖLGE Haber Girişi : 09 Şubat 2019 23:16

Çıldır Gölü'nde 6. Uluslararası Kristal Göl Kış Şöleni Düzenlendi

Çıldır Gölü'nde 6. Uluslararası Kristal Göl Kış Şöleni Düzenlendi
Yüzeyi buzla kaplı Çıldır Gölü’nde, bu yıl altıncısı düzenlenen "Uluslararası Kristal Göl Kış Şöleni" etkinlikleri gerçekleştirildi.
Kars Güncel- Yaklaşık 50 santimetre kalınlığındaki buz üzerinde düzenlenen şölende halk oyunları, Kafkas dansları, atlı kızak, rahvan ve dörtnal at yarışı, cirit, buz pateni, Kırgızların ünlü post kapma oyunu kökbörü gibi çeşitli gösteriler gerçekleştirildi. Barselona’da dünya şampiyonu olan UYAFA Şırnak takımı ile Çıldır 12 yaş gurubu futbol takımı arasında maç yapıldı. Renkli görüntülerin oluştuğu yarışlarda sporcular, birinci gelebilmek için kıyasıya yarıştı.  Etkinlikte, Valimiz Mustafa Masatlı, Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ve beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte atlı kızakla gezinti yaptı, Eskimolar gibi balık avladı. 

Buz tutan göl üzerinde düzenlenen şölene, Vali Mustafa Masatlı ve eşi Esra Masatlı, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Kırış, Çıldır Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu, İl Jandarma Komutanı Selçuk Özden, İl Emniyet Müdür Ayhan Taş, Vali yardımcıları, Kaymakamlar, Oda başkanları, Siyasi parti, federasyon ve dernek temsilcileri, sporcular, yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra çevre illerden de vatandaşlar katıldı.
kaynak: Ardahan Valiliği / http://www.ardahan.gov.tr/cildir-golunde-kis-soleni-090219

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.