TÜRKİYE Haber Girişi : 28 Mayıs 2020 19:56

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Kabine Kararlarını Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Kabine Kararlarını Açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında alınan yeni kabine kararlarını açıkladı.
Kars Güncel-  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan; Milletimizin verdiği destekle en az sıkıntıyla geçiren ülkelerin başında geliyoruz. Ülke içerisindeki insanımıza sahip çıkmakla kalmadık, ülkemiz dışında yaşayan ve yardım talep eden vatandaşlarımız için 365 uçak seferi,  34 karayolu seferi ve  10 deniz yolu seferiyle ülkemize getirdik.
Ülkemizden yardım talebinde bulunan 135 ülkeden 100'üne cevap vermeyi başardık.
Yerli solunum cihazı üretiminde başarı sağladık. Ürettiğimiz 3626 solunum cihazının 1000 adedini de ihraç ettik. MKE maske cihazı ve termal kamera imalatına da başladı. 

Yaklaşık 1 aydır normalleşme sürecini peyderpey açıklıyoruz.
Şehirler arası seyahat sınırlaması 1 Haziran'dan itibaren tamamen kaldırılmıştır. Olumsuz durum görülmesi halinde bu kısıtlama geri gelebilir.

Kamu personeli için Esnek çalışma kapsamında 1 Haziran'da normal mesaiye başlayacak. Kronik hastalığı olan personelin durumları kurumlarca değerlendirilecek.

65 yaş üstü sokağa çıkma kısıtlaması 14:00 -20:00 saatleri arasında olan uygulama devam edecek. Esnaf olan 65 yaş üstü kurallara uymak şartı ile işinin başında olabilecek maske mesafe ve temizlik.

20 Yaş altı ile olan sokağa çıkma uygulaması 18 yaşa indi. Çarşamba, Cuma 14:00-20.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

Kreşler ve gündüz bakım evlerinin tamamı 1 Haziran'da açılacak.

1 Haziran tarihi itibariyle lokanta, restoran, kıraathaneler, kafeler, plajlar, milli parklar ve bahçeler saat 22:00'a kadar hizmet verebilecek. Eğlence mekanları ve nargile salonları hariç.

Müze örenyerleri, hayvan satış yerleri 1 Haziran'da faaliyete geçebilecek. Bireysel sporsal faaliyetlerle ilgili kısıtlamalar kaldırılmıştır. Spor tesisleri gece 24:00'a kadar hizmet verecek.

Açık hava konserleri saat 24:00 ile sınırlı olmak üzere başlayabilecek.

Yol güzergahlarındaki dinlenme tesisleri de 1 Haziran'da hizmet vermeye başlayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşlardan maske, mesafe ve temizlik kuralına uymalarını istedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.