TÜRKİYE Haber Girişi : 18 Mart 2018 14:25

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Bakan Arslan'a Teşekkür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Bakan Arslan'a Teşekkür
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temel beton döküm töreninde proje sorumlusu Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'a teşekkür etti.
Kars Güncel- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün 18 Mart Çanakkale Zaferi ve ŞEhitler Günü programının sonrasında Gelibolu'ya geçerek 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara–Çanakkale Otoyolu Kule Temel Betonu ile Kule Kazık Çakım Töreni'ne katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, temel atma töreninde 103. Yıl önce ecdadımızın "Çanakkale Geçilmez" diyerek göstermiş olduğu eşşiz kahramanlık destanının bugün yeniden tekerrür ettiğini belirterek, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda göstermiş oldukları kararlı tutum ve operasyonlarda 3 bin 603'e yükseldiğini belirtti.
Dasa sonra temel atma töreni kapsamında; "Geçen yıl temelini attığımız kule, ilk beton dökümü ile 1915 Çanakkale Köprüsü birçok açıdan rekorların köprüsüdür. Ben bunların detayına girmeyeceğim. Zaman kaybetmeden hemen inşallah şimdi adımı atalım. Bu önemli projeyi hayata geçiren hükümetimize ve Ulaştırma Bakanımız Ahmet Arslan'a huzurlarınızda teşekkür ediyorum." dedi.
Yapan, işleten ve sonra devreden bir ekonomi anlayışı ile bu adımı atıyoruz. Tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. 18 ay erken bitirerek inşallah 18 Mart 2022'de köprüyü açacağız." ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.