KARS Haber Girişi : 22 Aralık 2018 14:21

Devletin Güvenlik Zirvesi Kars'ta

Devletin Güvenlik Zirvesi Kars'ta
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin Kars'a gelerek, Valilikte terör ve güvenlik konuları hakkında açıklamalarda bulundu.
Kars Güncel- Bir dizi temas ve ziyaret için Kars'a gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin'i Kars Valisi Türker Öksüz, Kars İl Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Kılıç ve diğer protokol üyeleri karşıladı.

Karşılama sonrası İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda yapılan ziyaretin ardından Kars Valiliği'ne geçildi. Burada polis ekipleri tarafından yapılan karşılama töreninin ardından Kars Valiliği Şeref Defteri'nin imzalanmasının ardından terör operasyonları ve güvenlik konuları hakkında açıklamalarda bulunuldu.

Kars Valisi Türker Öksüz burada yaptığı konuşmada; Sayın Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde, İçişleri Bakanlığımızın sorumluluğunda ve büyük gayreti ile başta terör olmak üzere uyuşturucu, kaçakçılık ve diğer asayişe vesair konularda çok ciddi mücadele yürütülüyor. Bu mücadelede bütün kolluk güçlerimizin fedakarlıkları ile büyük ve başarılı sonuçlar alınıyor. Genel güvenlik ve asayiş konularında mevcut durum gözden geçirilerek, ihtiyaçların tespit edilmesi için kendileri buradalar. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada başta terör olmak üzere güvenlik alanında da tüm mücadelelerimiz devam edecek. Sayın bakan yardımcımız ve Jandarma Genel Komutanımızın terörle mücadele konusunda çok önemli katkıları var. İnşallah bu azim ve kararlılıkla terör ve güvenlik konusunu ülkemizin gündeminden çıkaracağız. Bu ziyaretleri dolayısıyla kendilerine teşekkür ediyorum."dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ise burada yaptığı açıklamada; Bugün Jandarma Genel Komutanımız ve onun mesai arkadaşları ile birlikte Kars ilimizi ziyaret ediyoruz. Burada ki bu içten ev sahipliği ve karşılama dolayısıyla teşekkür ediyorum. Bölge ziyaretlerimizi genel komutanımızla birlikte sık sık gerçekleştiriyoruz. Bunun iki temel nedeni var, ülkemiz son yıllarda yukarıdan aşağıya teröre karşı topyekün olarak etkin bir mücadele içerisindeyiz.  Bunun sonuçlarını da elhamdulillah görüyoruz. Ekonomiden sosyal hayata kültürel alandan turizmine kadar her alanda görebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz.   Bölgemizde yıllardır hem insanlarımız hem şehirlerimiz üzerinden çok yıkıcı etkilerini gördük,bölücü terör örgütüne karşıda tarihimizin en başarılı sürecine girmiş bulunuyoruz. Bugün artık terör örgütü eylem yapamaz, güvenlik güçlerimizin karşısına hiç bir şekilde çıkamaz, çıkmama talimatı ile sadece gizlenerek varlığını sürdürme noktasına gelmiştir. Sayısal olarak terör örgütüne katılım tarihi boyunca en düşük seviyelere ulaşmış, hemde terör örgütü üyelerinin ülke snırları içerisindeki varlığı 700 sayılarına kadar düşmüştür. 15 Temmuz sonrasında devlet olarak sonuca ve çözüme yönelik bir çalışma stratejisi uygulanmıştır. Güvenlik birimlerimiz kendi içlerindeki uyum ve dayanışması ile terör örgütünü sınırlarımız içerisinden tümüyle def edilmesi için arkadaşlarımızla durum değerlendirmesi yapıyoruz ve şimdiye kadar olan çalışmaları için kendilerine teşekkür ediyorum. Bundan sonrada mevsim ve tabiat şartlarınında göz önünde bulundurularak  karşımıza çıkacak hiç bir zorluğa aldırmadan operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek. Bu ülkenin huzuruna mutluluğuna insanlarına tasavvut edecek hiç bir şeye oluşuma izin vermemeye azami gayreti göstereceğiz. Arkadaşlarımıza bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilemek, ve görevlerini yerine getirmek için gereken ne ihtiyaçları varsa tespit ederek temin etmek için buradayız, millet olarak devlet olarak başarılarımızın devamını diliyoruz." dedi.

Terör ve Güvenlik Toplantısı daha sonra basına kapalı olarak gerçekleşti.

Kars Valiliği'nde gerçekleşen toplantıya İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, Kars Valisi Türker Öksüz, 65. Dönem UDH Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ve vali yardımcıları ile bürokratlar katıldı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.