KARS Haber Girişi : 09 Mart 2019 21:53

Dikkat Kars'ta Av Sezonu Kapandı

Dikkat Kars'ta Av Sezonu Kapandı
Tarım ve Orman Bakanlığı 13. Şube Müdürlüğü Kars Şube Müdürlüğü Merkez Av Komisyonu Kararı uyarınca 03 Mart 2019 itibarıyla av sezonunun kapandığını duyurdu.

Kars Güncel-Tarım ve Orman Bakanlığı 13. Şube Müdürlüğü Kars Şube Müdürlüğü, yaptığı yazılı açıklamada, av ve yaban hayvanlarının üreme dönemi başlaması nedeniyle 03 Mart 2019 tarihinden itibaren av yasağı getirildiğini duyurdu. Bu süre zarfında toplumun tüm kesimlerinin doğal ortamlara çıkarken daha hassas hareket etmesi gerektiği belirten yetkililer, "2018-2019 Av Dönemi Merkez Av Komisyonu uyarınca av sezonu, 03 Mart 2019 tarihi itibariyle ülke genelinde kapanmıştır.

Av sezonunun kapanış tarihi itibariyle, av ve yaban hayvanlarının üreme dönemi başlamış olup, av sezonunun açılacağı Ağustos ayına kadar avcılık faaliyetleri yasaktır.

Özellikle ev ve yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme evrelerini içine alan bu süreçte toplumun tüm kesimlerinin tabii ortamlara çıkarken daha hassas hareket etmesi, av ve yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarının toplanmaması gerekmektedir." ifadelerini kullandı. Duyuruda, vatandaşların herhangi bir yasal işlem ile karşılaşmaması için yapılan uyarıları dikkate almaları gerektiğini hatırlatıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.