KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 13 Haziran 2018 15:16

Doğu Ekspresi'nin En Güzel Fotoğrafları Sergisi Açıldı

Doğu Ekspresi'nin En Güzel Fotoğrafları Sergisi Açıldı
Doğu Ekspresi Ulusal Fotoğraf Yarışması sergisi Kars Tren Garında açıldı.
Kars Güncel- UDH Bakanlığı himayelerinde TCDD Taşımacılık AŞ ve Türk Telekom işbirliğinde düzenlenen Türk Telekom Doğu Ekspresi Ulusal Fotoğraf Yarışması sergisinin açılışı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Vali Rahmi Doğan’ın katılımı ile Kars Gar Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Kafkas Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri ile devam eden sergi açılışında TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Veysi Kurt, Vali Rahmi Doğan ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan birer konuşma yaptılar.

Vali Rahmi Doğan yaptığı konuşmada Kars’ın; kristal karlar ile kaplı sarıçam ormanları aynı zamanda şehitler diyarı olan Sarıkamış’ı, yaz ve kış aylarında ziyaretçilerine farklı ortam sunan Çıldır Gölü, birçok kültür ve medeniyete ev sahipliği yapmış ve bu medeniyetlere ait birçok tarihi ve kültürel eseri bünyesinde barındıran Dünya Kültür Mirası Listesinde bulunan Ani Ören yeri, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait birçok cami, saray, köprü, hamam ile diğer medeniyetlerden kalma tarihi yapılar gibi birçok lokasyona sahip olduğunu belirterek; bu lokasyona artık Doğu Ekspresinin de eklendiğini söyledi. 

Doğu Ekspresi ile bu yıl içinde ilimize birçok yerli ve yabancı turistin geldiğini, sosyal medya üzerinden yapılan fotoğraf paylaşımlarının da bu ivmede büyük katkısı olduğu belirten Sayın Valimiz, serginin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek serginin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’da yaptığı konuşmada; 1856 yılında İzmir-Aydın hattına ilk rayın döşenmesinden bu yana demiryollarının 162 yıldır insanımızın acılarını, sevinçlerini, ayrılıklarını ve kavuşmalarını taşıdığını belirterek, İstiklal Harbi günlerinde askerimizin, mühimmatının da yine demiryolları ile taşındığını vurguladı.

2017-2018 Mayıs ayları arasında 270 Bin yolcunun bu yılın ilk 5 ayında ise 170 Bin yolcunun Doğu Ekspresi ile seyahat ettiğini belirten Bakan Ahmet Arslan, düzenlenen serginin Kars’ın güzelliklerini dünyaya tanıtması açısından önemine vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından Bakan Arslan ve  diğer protokol üyeleri birlikte serginin açılış kurdelesini keserek sergiyi gezdi.

“Tam O An” sloganı ile düzenlenen Doğu Ekspresi Ulusal Fotoğraf Yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından 11 Haziran 2018 günü Ankara’da düzenlenen törenle verilmişti.

Yarışma jürisi tarafından değerlendirilen 1.529 fotoğraf arasından; birinciliği Murat Tok, ikinciliği Çetin Yücel, üçüncülüğü ise Özgen Beşli elde etti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.