YAŞAM Haber Girişi : 22 Ocak 2018 13:22

Doğu Ekspresi Yolcularına Önce Karanfil Sonra Çorba İkramı

Doğu Ekspresi Yolcularına Önce Karanfil Sonra Çorba İkramı
Ankara'dan yola çıkan Doğu Ekspresi treniyle yaklaşık 26 saatlik yolculuğun ardından Kars’a geldi. Kars Tren Garında gelen misafirlere karanfillerle karşılanıp sıcak çorba ikramında bulunuldu.

Kars Güncel-Ankara ile Kars arasında sefer yapan Doğu Ekspresi treni, yerli ve yabancı çok sayıda yolcuyla dün Ankara'dan hareket etti.
Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum güzergâhını kullanan Doğu Ekspresi, yaklaşık 26 saatlik yolculuğun ardından Kars Tren Garı’na akşam saat 9:30 gibi giriş yaptı.
AK Parti Kars İl Başkanlığınca toplanan grup, trenin durmasıyla vagonlara girerek yolculuk yapanlara karanfil dağıttı. Karslı âşıkların eşliğinde gara giren yolculara AK Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay ve acente yetkilileri çorba ikram etti.

Hayallerimizi Gerçekleştirmek İçin Geldik
İstanbul'dan gelen yolculardan Yeşim Akbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Valla bizim için sürpriz oldu, uzun zamandan beri Kars'a gelme gibi bir planımız vardı bugüne nasip oldu. Bilindiği gibi Doğu Ekspresi baya popüler oldu. Arkadaşlarımız geldi çok beğendiler bize anlatılar tavsiye ettiler, bizde hayalimizi gerçekleştirmek için aile ve arkadaşlarımızla birlikte geldik." diye konuştu. 

Kars’ı Gezeceğiz Çok Mutluyuz
Yolculardan Sena Çınar ise böyle bir karşılama beklemediklerini ifade ederek, "Ankara'dan geldik yolculuk çok güzel geçti, 25-26 saat sürdü ama çok güzel geçti, yolculuk baya keyifli geldi çok güzeldi. Gelmeden önce Kars ile ilgili araştırmalarda bulunduk. Buraları gezeceğiz, çok mutluyuz." dedi. 

"Kars her gün yükselmekte"
AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ise yolcuları karanfillerle karşılayıp sıcak çorba ikramında bulunduklarını anlatarak, "Bugün AK Parti Kars Milletvekilimiz Selahattin Beyribey eşliğinde AK Parti Kars teşkilatı olarak Doğu Ekspresi ile ilimize gelen vatandaşlarımıza bir karşılama tertipledik. Burada yöresel bir çorba ikramımız oldu, aşıklarımız yer aldı." ifadesini kullandı.
Gelen misafirlerin karşılamadan memnun kaldıklarını vurgulayan Çalkın, şunları kaydetti: “Allah’a hamdolsun Kars her gün başka bir noktaya gitmekte ve yükselmekte. Bunda tabi ki Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan'ın büyük katkıları var. Bu anlamda kendisine, Kars Milletvekilimiz Selahattin Beyribey'e ve Kars Valimiz Rahmi Doğan'a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bugün 500'ün üzerinde yolcu Kars'a geldi ve iki gün Kars'ı gezecekler, bu anlamda Kars'a ekonomik katkıları da olacak. Türkiye'nin her yerinden tüm insanlarımızı Kars'ın güzelliklerini görmeye davet ediyoruz. Kars her yönden çok zengin bir şehir, bizler bu anlamda şehrimizle gurur duyuyoruz, elhamdülillah Kars iyi noktalara ulaştı ve bundan sonra daha da iyi olacak.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.