KARS Haber Girişi : 17 Temmuz 2018 12:05

DSİ 24. Bölge Kars'ta Dereleri Yeniden Temizledi

DSİ 24. Bölge Kars'ta Dereleri Yeniden Temizledi
Kars Devlet Su İşleri 24. Bölge Müdürlüğü vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda Bülbül, Mollaömer (Bayrampaşa) derelerinin temizliğini tamamlayarak Karslıların hizmetine yeniden sundur.

Kars Güncel- Kars Devlet Su İşleri 24 Bölge Müdürlüğü'nden Yapılan Yazılı Açıklamada; "Kars il merkezinden geçen ve Bölge Müdürlüğümüz tarafından inşaatı tamamlanarak Bakım-Onarım ve işletmesi Kars Belediyesine devredilen Bülbül Deresi ve Bayrampaşa Deresi (Molla Ömer) Taşkın Koruma Tesisleri, geçen süre zarfında atılan evsel ve hayvansal atıklar nedeniyle, ciddi çevre sorunlarının, kötü kokuların, haşeratın kaynağı durumuna getirilmiştir. 
Hizmete açılan tesisler vatandaşlarımız tarafından çöp kutusu gibi kullanılmakta, kanalizasyonları bağlanmakta ve kirletilmektedir. Kurumumuzun, Belediyemizden ve vatandaşlarımızdan en önemli beklentisi, inşasını yaptığımız bu tesislerin işler vaziyette ve temiz tutulması için gerekli hassasiyeti göstermeleridir.
DSİ 24. Bölge Müdürlüğü olarak Kars halkına hizmeti bir görev bilerek, Bülbül Deresinde ve Bayrampaşa (Molla Ömer) Deresindeki temizlik çalışmaları kurumumuzun görevi olmadığı halde, vatandaşlarımızdan ve dere yatakları çevresindeki esnaf ve ikamet eden vatandaşların yoğun talepleri dikkate alınarak gerçekleştirildi.
Bayram Paşa Deresi üzerinde ve kenarında yer alan Ebu’l Hasan Harakani ve İsmail Ağa Camilerinde namaz kılarken dereden gelen pis kokularla nasıl huzur bulacak kalbimiz.
DSİ 24. Bölge Müdürlüğü olarak yine elimizi taşın altına koyarak Genel Müdürlüğümüzden sağladığımız iş makinesi ile Bülbül Deresi ve Bayrampaşa Deresi Taşkın koruma tesislerini Halkımızın nefes alması ve temiz bir çevreye kavuşması için tekrar temizledik.
DSİ 24. Bölge Müdürlüğümüz, Kars İl Merkezinden geçen Bülbül ve Bayrampaşa Derelerinde yapmış olduğu ıslah çalışmalarından sonra, ilgili yerel birimler tarafından gerekli önlemler alınmadığından ve gerekli temizlik yapılmadığından dolayı çevreden atılan evsel ve hayvansal atıklar nedeniyle ciddi bir kirlilik ve kokuya sebep olduğundan, vatandaşlarımızın da şikâyetlerine konu olan bu hususta, vatandaşlarımızın sesine kulak vererek, Genel Müdürlüğümüzden temin edilen iş makinesi, vinç ile derenin içine indirilerek temizlik çalışmalarına Bülbül Deresinden başlandı. Çalışmalar sonucunda Bülbül ve Bayram paşa derelerinde temizlik tamamlandı. Derelere atılan evsel ve hayvansal atıkların çevreye verdiği rahatsızlık ve kötü kokular ve olumsuz görünümlerinden dolayı, DSİ 24. Bölge Müdürlüğümüz tarafından yapılan temizlik sonrası, vatandaşlarımızın derelere sahip çıkmasını ve her türlü kirletici unsura karşı çıkmalarını istiyoruz. Aksi halde tekrar eski haline gelecektir. Nasıl bulmak istiyorsak, o şekilde kalması için sahip çıkmamız lazım. Sahip çıkarsak, dereler, şehrin hayat kaynağı ve hayat bulduğu yerler olmaya devam edecektir." denildi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.