KARS Haber Girişi : 28 Kasım 2018 22:45

Halitpaşa Mahallesindeki Metruk İmar İskan Evleri Ne Zaman Yıkılacak?

Halitpaşa Mahallesindeki Metruk İmar İskan Evleri Ne Zaman Yıkılacak?
Kars merkez Halit Paşa'da bulunan eski imar iskan ve polis lojmanları olarak ta bilinen lojmanlar yıkım derecesine geldi. Bina sahipleri ise biran önce çözüm için yetkililerden yardım bekliyorlar.
Kars Güncel- Kars merkez Halitpaşa Mahallesinde bulunan eski imar iskan ve evleri artık neredeyse kullanılmayacak duruma gelmiş şekilde. İmar iskan lojmanlarında yaşayan vatandaşlar ise artık yetkililerden bir çözüm bekliyorlar. 
Binalarında Kars İl Özel İdaresi ve Kars İl Emniyet Müdürlüğü'nünde dairleri olduğunu dile getiren vatandaşlar artık bir çözüm bulunması için gerekli çalışmanın başlatılmasını istiyorlar.
Duruma tepki gösteren vatandaşlar; "Halit paşada bulunan eski imar iskan lojmanlarının yıkım derecesine gelmektedir, hem çevre için hemde görüntü için kötü izlenim bırakıyor yarı devlet yarıda özel mülk olduğundan dolayı yıkım konusu zorlaşıyor binaların hepsi kullanılamaz hale geldi. Elektriklerin kesilmesi suların donması ve çoğu boş olan evlerin içindeki elektrik tesisatını söküp götürüyorlar ve çoğu vatandaş hırsızların evlerine girmesinden korkuyor. Hırsızların gelmesinden kışları suların donması ve evlerin ısınmaması mülk sahiplerinin evlerinin yıkılmasını istiyoruz. Artık ev sahipleri de başka binalarda kirada oturuyorlar ve yıkım konusunda ısrarla devlet büyükleriyle görüşmek istiyoruz. Binalar yıkılmıyor ne yazık ki 17 bina her biri 5 katlı 10 daire bulunmaktadır, binaların yıkımını istiyoruz... NE ZAMAN YIKILACAK" diyerek tepki gösterdiler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    Yorumunuz

  • KORKUYORUZ!!! 01 Ocak 1970 02:00

    GECE SAATLERİNDE BİNALARDAN ÇIKAN HIRSIZLAR BİZE DE ZARAR VERECEK DİYE ÇOK KORKUYORUZ. YETKİLİLER BU DURUMA EL ATSIN LÜTFEN...

  • Hoşgeldin Sayın Valim 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın Valim; bu binalara kimliği belirsiz kişiler girip çıkmakta etrafında yaşayan ailelere çok rahatsız ve tedirgin oluyor. bu duruma bir el atın...

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    Yorumunuz