KARS Haber Girişi : 29 Kasım 2019 16:26

İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil Kars'ta

İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil Kars'ta
İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil İZDES projesi toplantısı ve bir takım ziyaretler gerçekleştirmek için Kars'a geldi.

Kars Güncel-İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, İçişleri Bakanlığı İzleme ve Değerlendirme Sistemi Projesi (İZDES) kapsamında bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Kars’a geldi.

Vali Türker Öksüz’ü makamında ziyaret eden İçişleri Bakan Yardımcısı  Tayyip Sabri Erdil, Kars’ta yürütülecek İZDES çalışma programı ile ilgili olarak istişarelerde bulundular.

İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil ve Vali Öksüz, daha sonra Kaymakamlar ile İçişleri Bakanlığına bağlı Jandarma, Emniyet, Nüfus-Vatandaşlık, Göç İdaresi, GAMER, AFAD, 112 Acil Çağrı Müdürlüğü yöneticileriyle bir araya gelerek Kars’ta yapılan ve yapılması gereken çalışmaları değerlendirdiler.

İçişleri Bakan Yardımcısı  Tayyip Sabri Erdil, 29.11.2019 Cuma günü de Kars’ta faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarının yöneticileriyle toplantıda bir araya geldi. Toplantıda; İçişleri Bakanlığını ilgilendiren terör, iç güvenlik, kolluk hizmetleri, nüfus,  göç hareketleri ile genel olarak Kars’ın ekonomik, sosyal, kültürel durumu ile ilgili istişarelerde bulunuldu.

Vali Türker Öksüz yaptığı açıklamada; İçişleri Bakanlığımızın göç yönetiminden, acil ve afet yardım hizmetlerine, nüfus hizmetlerinden vatandaşımızın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik güvenlik hizmetlerine, kolluk hizmetlerine kadar çok önemli ve geniş bir alanda hizmetlerini yürüttüğünü belirterek, bu hizmetlerin en verimli ve en etkin şekilde vatandaşımızın memnuniyetini sağlayacak ölçüde yapılabilmesinin temini için İçişleri Bakanlığımızca İZDES Projesi’nin hazırlanarak uygulamaya konulduğunu belirtti. Sayın Bakan Yardımcımızın başkanlığında oluşturulan heyetin Kars’a gelerek Bakanlığımızın hizmetlerinin işleyişinin yerinde tespit edildiğini ve değerlendirildiğini söyledi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil de yaptığı açıklamada; “İçişleri Bakanlığı olarak, kamu hizmetlerinin “Kaliteli, hızlı, verimli ve ekonomik bir şekilde sunulması, yönetimde katılımın sağlanması, vatandaş memnuniyetinin esas alan yönetim anlayışının ortaya konulması” temel hedefimizdir. Bu hedef doğrultusunda; Sayın Bakanımızın talimatları ile İzleme ve Değerlendirme Sistemi Projesi (İZDES) oluşturuldu ve iki yıla yakın bir zamandır uygulanmasına devam edilmektedir. İZDES Projesi vatandaş odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde; “Bakanlığımız taşra birimlerinin hizmet kapasitelerini ölçmek; Merkez ve taşra birimleri arasındaki iletişimi geliştirmek; Sahadaki görüş ve önerileri doğru şekilde merkeze iletmek, merkezdeki politika ve önerileri taşrada izlemek ve Valiliklerimizdeki iyi uygulama örneklerini paylaşmak” amacıyla hayata geçirildi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, “kamu hizmetlerinin yerine getirilmesinde vatandaş odaklı hizmete” büyük önem vermektedir. Cumhurbaşkanımızın bu yaklaşımı doğrultusunda İZDES projesinin ikinci aşaması “vatandaş odaklı hizmet seferberliği” olarak planlandı. Bu plan çerçevesinde Bakan Yardımcıları başkanlığında 9’ar kişilik heyetlerle tüm illerimize çalışma ziyaretleri yapılmaktadır.

İZDES Projesi kapsamında Kars’a gelerek İçişleri Bakanlığına bağlı birimlerin çalışmalarının yerinde değerlendirildiğini belirten İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, İçişleri Bakanlığının yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

İçişleri Bakan Yardımcısı  Tayyip Sabri Erdil ve Vali Türker Öksüz, daha sonra 07.10.2007 tarihinde iç güvenlik harekâtı kapsamında BTÖ ile girilen çatışmada şehit düşen Piyade Çavuş Turgay Salğar’ın ailesini ziyaret ederek bir süre görüştüler. Şehitliğin çok yüce bir makam olduğunu belirten Tayyip Sabri Erdil, şehit ailelerinin, şehitlerimizin devletimize ve milletimize emanetleri olduğunu belirterek, devlet olarak her zaman şehit ailelerinin yanlarında olduğunu söyledi ve İçişleri Bakanımız  Süleyman Soylu’nun selamlarını ilettiler.

İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil ve Vali Öksüz, daha sonra Kars’a ait yöresel ürünler satan bir esnafımızı ziyaret ederek, satılan ürünler hakkında bilgi aldılar.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.