KARS Haber Girişi : 23 Şubat 2019 23:01

İl Seçim Kurulu Naif Alibeyoğlu'nun Adaylığı Hakkında Kararı Açıkladı

İl Seçim Kurulu Naif Alibeyoğlu'nun Adaylığı Hakkında Kararı Açıkladı
Kars Merkez İlçe Seçim Kurulu, HDP Kars İl Başkanlığı’nın DSP Kars Belediye Başkan Adayı Naif Alibeyoğlu’nun adaylığının iptal edilmesi için yaptığı başvuruyu reddetti.
Kars Güncel- 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere katılacak olan siyasi partiler, ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da adaylarının son listelerini il ve ilçe seçim kurullarına teslim etti.

HDP Kars İl Başkanlığı, avukatları aracılığıyla daha önce CHP’den Kars Belediye Başkan aday adayı olan Naif Alibeyoğlu’nun, Taner Toraman’ın CHP’nin adayı olarak açıkladığı gün DSP’nin Kars Belediye Başkan Adayı olması üzerinde Kars Merkez İlçe Seçim Kuruluna itiraz dilekçesi verdi.

HDP’nin avukatları Sertaç Çelikkaleli ve Ömer Çapkurt’un, İlçe Seçim Kurulu’na verdikleri dilekçede 2820/20 sayılı kanunun 40. Maddesi’nin 3. Fıkrası referans göstererek, Naif Alibeyoğlu’nun adaylığını iptal etmesi gerektiği ileri sürüldü.

Avukatlar tarafından verilen dilekçede, “2820/20 sayılı kanunun 40’ıncı maddesine göre, aynı seçim döneminde bir siyasi partiden merkezi yoklamaya katıldıktan sonra başka bir siyasi partiden aday olarak gösterilemez hükmü vardır. Naif Alibeyoğlu, DSP’den aday olduğu için bu hüküm gereğince adaylığının düşürülmesi gerekmektedir” denildi.

HDP’nin başvurusu üzerine, Kars Merkez İlçe Seçim Kurulu hafta sonu olmasına rağmen toplandı. Ve gerçekleştirilen toplantı sonucunda HDP’nin itirazı reddedilerek Naif Alibeyoğlu’nun Kars Belediye Başkanı olmasının önünde bir engel olmadığına karar verildi.

Kars Merkez İlçe Seçim Kurulu’nun oy birliği ile aldığı kararda ise “Bir siyasi partiden merkez yoklamasına katılan aday adayının o partiye ait aday listesinin il / ilçe seçim kurullarına verilmesinden önce, aday adaylığında ayrıldığı taktirde, partisinden vaki aday adaylığından vaz geçmiş sayılacağından, başka bir siyasi partiden merkez yoklamasına katılabileceği gibi partisinden istifa etmesi koşuluyla bağımsız aday da olabileceğinden itirazcıların yapmış bulundukları itirazın reddine karar verilmiştir” denildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.