KARS Haber Girişi : 10 Ağustos 2018 00:34

İmzalar Atıldı! Çıldır Gölü Koruma Altına Alınıyor

İmzalar Atıldı! Çıldır Gölü Koruma Altına Alınıyor
Çıldır Gölü’nün turizme kazandırılması, su kalitesinin iyileştirilmesi ve koruma altına alınması amacıyla Serhat Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan Çıldır Gölü Havza Koruma Planı ve Özel Hüküm Belirleme Projesi imza altına alındı.
Kars Güncel-TÜBİTAK Marmara Araştırmalar Merkezi Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü Müdürlüğünce yapılacak olan proje için SERKA Merkez Hizmet Binasında düzenlenen toplantıya; Kars Valisi Rahmi Doğan, Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, TÜBİTAK Marmara Araştırmalar Merkezi Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü Müdürü Özgen Ercan ile SERKA Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
 
İmza töreni öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kars Valisi Rahmi Doğan, Çıldır Gölünün turizme kazandırılması amacıyla yapılan çalışmalara değinerek Çıldır Gölünün geçen yıl ulusal basın ve TV kanallarının en çok rağbet ettiği turizm rotalarının başında yer aldığını söyledi.
 
Çıldır Gölünün bilinirliğin artması ve turizme kazandırılması ile buradaki doğal güzelliklerinin bozulmadan koruma altına alınıp gelecek nesillere aktarılması amacıyla SERKA tarafından TÜBİTAK’ a yaptırılacak olan projenin önemine değinen Vali Doğan, Çıldır Gölündeki tüm faaliyetlerin bundan sonra bu plan çerçevesinde de yapılacağını vurguladı.
 
Projenin iki yıl içinde yürürlüğe gireceğini belirten Vali Doğan, konuşmasının ardından hayırlara vesile olması dileği ile Çıldır Gölü Havza Koruma Planı ve Özel Hüküm Belirleme Projesi’ni imzaladı.
 
İmza töreninde konuşan Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez ’de Doğu Ekspresinden sonra Çıldır Gölünün cazibe merkezi haline geldiğini belirterek projede emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.
 
Çıldır Gölü Havza Koruma Planı ve Özel Hüküm Belirleme Projesi, TÜBİTAK Marmara Araştırmalar Merkezi Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü Müdürlüğünce 1.5 milyon TL maliyet ile iki yılda yapılarak yürürlüğe girecek.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.