GÜNDEM Haber Girişi : 05 Aralık 2017 15:24

İran'dan Askeri Heyet Yaralıları İçin Kars'a Geldi

İran'dan Askeri Heyet Yaralıları İçin Kars'a Geldi
Türkiye-İran sınırında gece saatlerinde yaşanan terör saldırısı olayıyla ilgili olarak bugün İran tarafından askeri ve sivil heyet Kars'a gelerek Vali Rahmi Doğan ile birlikte hastanede yatan yaralıları ziyaret edip bilgi aldılar.
Kars Güncel- Türkiye-İran sınırında gece saatlerinde yaşanan terör saldırısı olayıyla ilgili olarak bugün İran tarafından askeri ve sivil heyet Kars'a gelerek Vali Rahmi Doğan ile birlikte hastanede yatan yaralıları ziyaret edip bilgi aldılar. 
Kars Valisi Rahmi Doğan Küçük Ağrı Dağı mevkindeki Türkiye İran sınırında PKK lıların İran tarafından açtığı ateş sonucu yaralanan Mühendis ve Askerleri Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde ziyaret etti. İran Erzurum Başkonsolosu ve İranlı yetkililerinde eşlik ettiği ziyarette yaralıların durumu hakkında bilgi aldılar.

Iğdır Valiliği'nden Açıklama Geldi
Iğdır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada; "04.12.2017 günü 5. Hudut Alay Komutanlığı sorumluluk sahasında Modüler Beton Duvar çalışmasını, duvarın diğer tarafından inceleme yapan 4 İran askeri ve 3 sivil mühendis olmak üzere toplam 7 kişilik İran heyetine muhtemelen Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından ateş açılarak silahlı saldırıda bulunulmuştur.
Söz konusu heyet saldırıdan dolayı Türkiye tarafına sığınarak yardım talebinde bulunmuş, duvarın İran tarafında bulunan 4 yaralı ile 1 sivil şahıs (2 İran askeri, 3 İranlı sivil mühendis) olmak üzere toplam 5 kişi, 17.00 ile 17.30 saatleri arasında Türkiye tarafına alınmışlardır.
İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu başkanlığında oluşturulan kriz masası aracılığıyla konu ivedilikle değerlendirilmiş ve yaralılara acil müdahalede bulunulması sağlanarak, yaralıların güvenliği açısından tüm tedbir ve kararlar alınmıştır.
Doktor ve ambulans aracının gelmesiyle, öncelikle doktor tarafından yaralılara acil olarak ilk müdahalede bulunulmuştur. Kalp masajı sonrasında kalbi duran bir İran askeri (kalp üzerinde ateşli silah yarası mevcut) tekrar hayata döndürülmüş, ancak bahse konu İran askeri ambulans ile sevk esnasında saat 17.35'te hayatını kaybetmiştir.
Müteakiben, 1 İranlı yaralı asker Iğdır Devlet Hastanesine, diğer 2 yaralı ise Kars Devlet Hastanesine helikopter ile sevk edilmiş olup, yaralıların sağlık durumları ciddiyetini korumaktadır.
Terörist gruplara karşı sınırımızda her türlü önlem alınarak güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkarılmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.