KARS Haber Girişi : 01 Haziran 2019 21:34

İşte Vali Türker Öksüz’ün Kars hayali

İşte Vali Türker Öksüz’ün Kars hayali
‘Kars’ta Turizm’ konulu seminere katılan Vali Türker Öksüz, yaptığı konuşmada Kars için hayallerini sıraladı. Öksüz turizmdeki kalkınmayı sürekli hale getirebilmek için nelerin yapılması gerektiğini de açıkladı.

Kars Güncel-Son dönemlerde Kars‘taki turizm sektöründe yaşanan sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözümler, İl kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda gerçekleşen seminerde masaya yatırıldı. Buradaki konuşmasında şehrimiz turizminin giderek artan bir ivme yakaladığına dikkat çeken Vali Türker Öksüz,  ardından nasıl bir Kars hayal ettiğini anlattı. Öksüz şu ifadeleri kullandı;

“Bizim; tüm tarihi eserleri restore edilmiş, Sarıkamış kış turizm merkezinin tüm altyapısı bitmiş, yılda birkaç milyon turist ağırlayabilen, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine giren Anı Örenyeri tüm insanlığın hizmetine sunulmuş, hayvancılıkta ülkemize birinci sırada katma değer yaratan, peynircilikte kendini markasını oluşturmuş üretilen tarımsal ve hayvansal ürünleriyle hem ülkemiz ihtiyacının önemli bir kısmını sağlayan hem de bu ürünleri Asya ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın dört bir yanına ihraç eden, ilimizin ve bölgemizin en önemli sorunlarından biri olan işsizlik sorununun çözülmüş olduğu bir Kars hayalimiz var.”

Vali Öksüz, bu hayalleri gerçekleştirebilmek ve turizmin ekonomiye olan katkısını daha üst seviyelere çıkarabilmek için var güçleriyle çalıştıklarını da sözlerine ekledi.


“Herkesin taşın altına elini koyması gerekiyor”

Konuşmasının devamında Kars’ın kalkınmasında Doğu Ekspresi‘nin çok büyük bir payı olduğuna vurgu yapan Öksüz, bu kalkınmanın sürdürülebilir olması için dikkat edilmesi gereken hususları da dile getirdi. Şehre gelen turistlerin misafir olarak görülmesi ve turistlere Kars misafirperverliğinin en iyi şekilde sergilemesi gerektiğinin altını çizen Vali Öksüz, sözlerini şöyle sürdürdü;

 “Özellikle ilimize gelen misafirlerle bire bir ilişki içinde olan taksicisinden, lokantacısına, her kademedeki otel görevlisinden, yöresel ürün satıcısına, işletme sahibinden sokaktaki vatandaşa kadar herkes bu mantaliteye sahip olursa turizmde bir yerlere gelebiliriz. Bu mantaliteyi sağlamak için de 7’den 70’e tüm Karslılarda bir farkındalık oluşması gerekiyor. Herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Turizm sektöründe sürdürülebilir bir kalkınma istiyorsak her şeyi kuralına göre, en iyi örneklere göre planlamalı ve hayata geçirmeliyiz. Bu bağlamda; herkesin elini taşın altına koyarak, elbirliğiyle ilimizin gelişip, kalkınması ve hak ettiği konuma gelmesi için var gücüyle çalışacağına, ilimiz sıcakkanlılığı ve misafirperverliğini göstereceğine olan inancımı belirtmek istiyorum. Bugün burada konusunda uzman turizm sektör temsilcilerinin verecekleri eğitim seminerlerinin ilimiz turizmine büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum.”

Seminer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, KAÜ İktisadi ve İdari Bölümler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Levent Gelibolu ve Anadolu Kültür Tarihçisi ve tur rehberi Ali Canip Olgunlu’nun sunumların ardından sona erdi.

Kaynak - Haber Derleme: Kars'ın Değerleri

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Türkeş 01 Ocak 1970 02:00

    KARS DA HAYALLER PARİS YAŞANTI SOMALİ. GERÇEK BU

  • İbrahim 01 Ocak 1970 02:00

    Sadece hayaller güzel, iş birde gercege dönmeli