GÜNDEM Haber Girişi : 18 Haziran 2018 16:48

İYİ Parti Lideri Meral Akşener Kars'a Geliyor

İYİ Parti Lideri Meral Akşener Kars'a Geliyor
İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener 20 Haziran 2018 Çarşamba günü Kars’a geliyor.

Kars Güncel- İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener 20 Haziran 2018 Çarşamba günü Kars’a geliyor.  Meral Akşener'in Cumhuriyet Meydanında yapacağı miting 13:00-14:00 saatleri arasında olacak.

Meral Akşener, Karslılara mesaj gönderdi;

“KARS HAYVANCILIKTA BİR NUMARA OLACAK”

Cumhurbaşkanı Adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kars’ta gerçekleştireceği miting öncesi Karslılara mesaj gönderdi. Ekonomisi tarım ve hayvancılığa bağlı Kars’a 16 yıldır yatırım yapmayan iktidar yüzünden Kars’ın gelişemediğini hatırlatan Akşener, Kars’ın göç, işsizlik ve kentleşme sorunlarına değinerek İYİ Parti iktidarıyla yapacakları yatırımları anlattı. Akşener, İYİ Parti iktidarıyla Kars’ın hayvancılıkta bir numara olacağının sözünü de verdi.

HAYVANCILIK DESTEKLENECEK

Kazıyla ünlü Kars’ın AKP dönemine kadar büyük ve küçükbaş hayvancılıkta önde gelen illerin başında olduğunu ifade eden Akşener, “Bugün yerli üretici neredeyse bitti. Bir zamanlar dünyanın dört bir yanına canlı hayvan ihraç eden Kars, hayvan ithal eder duruma geldi. Türk milletine Kars’ın sağlıklı etlerini yedirmek varken Polonya’dan hastalıklı et yedirenlere Karslı hemşerilerim sandıkta hesap soracaktır. İYİ Parti iktidarıyla, et ve et ürünleriyle ilgili yatırım yapmak isteyenleri devlet olarak teşvik edip, mevcut işletmelere destek vereceğiz. Kooperatifleşmenin önünü açıp üreticilerimizin büyük işletmelerin altında ezilmesine müsaade etmeyeceğiz. Türkiye’nin canlı hayvan ihracatındaki en büyük payı alacak potansiyeli var. Biz bunu ortaya çıkartacağız” dedi.

TARIMSAL SANAYİ YATIRIMLARI 

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Kars’ta da çiftçilerin üretmeyi bırakıp büyük kentlere göç ettiğini söyleyen Akşener, köylülere şöyle mesaj verdi, “İktidarın yanlış tarım politikaları yüzünden buğday, şeker pancarı ve arpa yetiştirmeyi bıraktığınızı da köylerinizi terk ettiğinizi de biliyorum. Çok az zaman kaldı. Çiftçimiz toprağıyla yeniden barışsın diye tarımsal kalkınma hareketi başlatacağız. Tarımda kotaları kaldırıp, çiftçimize mazotu yarı fiyatına vereceğiz. Türkiye yeniden kendi kendine yeten bir ülke olacak. Tahıl ambarı ülkemizde yeniden buğdaylar arpalar boy verecek. Dünya tahılı Rusya’dan değil yeniden Türkiye’den alacak.”

ŞEKER FABRİKASINI SATTIRMAYACAĞIZ

İktidarın haraç mezat özelleştirdiği şeker fabrikalarını 24 Haziran’dan sonra yeniden halka kazandıracağını taahhüt eden Akşener, Kars Şeker Fabrikası için özelleştirilme endişesi yaşayan Karslılara söz verdi, “Bölgenin en önemli yatırımı olan Kars Şeker Fabrikası’nı satmak isteyen karşısında beni bulur. 24 Haziran’dan sonra satılan şeker fabrikaları yeniden halkımızın olacak. Şeker pancarı üreticilerinden de kotayı kaldırıp mahsullerine sahip çıkacağız. Kars Şeker Fabrikası yenilenen teknolojisiyle daha çok üretim yapıp daha çok istihdam sağlayacak.”

GÖÇÜ DURDURACAĞIZ

Yatırım yapılmayan, tarım ve hayvancılığı bitirilen Kars’ta yaşanan işsizliğin göçe neden olmasından dolayı Kars nüfusunun önemli oranda azaldığına dikkat çeken Akşener, “16 yılda Kars’ın nüfusu 50 bin azaldı. Kars’ın yalnızca devlet binalarını yenileyerek kalkınacağını zanneden AKP, bu insanlar neden göç ediyor diye sormadı. İş bulma umuduyla Karslı hemşerilerimi memleketlerinden eden bu iktidara mutlaka hesap sorulacaktır. Sahipsiz bırakılan Kars, İYİ Parti iktidarıyla tarımsal sanayi yatırımlarıyla yeniden üretmeye başlayacak. Yem, süt ve süt ürünleri üzerine kurulacak yeni tesislerle hem Kars’ın ekonomisini canlandıracağız hem de göçü durduracağız. Üniversite mezunu gençlerimize iş bulana kadar da her ay 500 TL vatandaşlık maaşı vereceğiz.”

HASTALAR BAŞKA ŞEHİRLERE GİTMEYECEK

Akşener, tarihi ve kültürel yapısıyla turizm alanında desteklenmesi gereken Kars’ın en kısa zamanda kentsel dönüşüme girip modern bir kent görüntüsüne kavuşacağını sözlerine ekleyerek sağlık alanında yaşanan sorunlara değindi. Akşener, “Kars gibi bir ilde doktor sıkıntısının yaşanması kabul edilemez. Devlet ve üniversite hastanelerinin çağın gereklerine uygun teknolojiyle donatılıp Karslı hemşerilerime hizmet vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın. İYİ Parti iktidarıyla hiçbir Karslı doktor yok diye yakın illerde tedavi olmaya gitmeyecek. İktidarın ulaşımı zor ve hastayı müşteri gibi gören şehir hastaneleri yerine ulaşılabilir, temiz ve modern devlet hastanelerini illerimize kazandıracağız. Tüm Karslı hemşerilerime sevgilerimi gönderiyor, 24 Haziran’da en doğru kararı vereceklerine inanıyorum” dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.