SAĞLıK Haber Girişi : 28 Nisan 2018 16:36

Kafkas Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nden Önemli Açıklama

Kafkas Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nden Önemli Açıklama
Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kamuoyu Bilgilendirmesi

Kars Güncel- Kafkas Üniversitesi tarafından son günlerde Araştırma Hastanesi'ne yönelik sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlar hakkında açıklama geldi.

Yapılan açıklamada; "Bilindiği üzere 2016 yılında Sağlık Bakanlığı tarafınca 30. Sağlık Bölgesi oluşturulmuş ve Kars ilimiz bu bölgenin merkezi ilan edilmiştir. Hastanemiz bu bölgenin tek 3. basamak Üniversite Hastanesi konumundadır. Tıp Fakültesi ve Hastanemiz hem sağlık hizmeti sunumu hem de Tıp Fakültesi öğrencilerine ve asistan doktorlara eğitim hizmeti vermeye devam etmektedir. Tıp Fakültemizde bazı branşlarda sayı itibariyle yetersizlik mevcut olup,öğretim üyelerimiz ameliyat,eğitim ve bilimsel toplantılara katıldıkları dönemlerde polikliniklerde zaman zaman aksaklıklar oluşabilmektedir.

Hastanemiz her geçen gün kadrosuna yeni katılan öğretim üyelerinin desteği ve yeni açılan bölümlerle büyümeye devam etmektedir. Örneğin gelecek hafta açılışı yapılacak olan Aferez Ünitesi bölgemizdeki tek Aferez Ünitesi olma özelliğini taşımaktadır. Ünitenin açılmasıyla hastaların il dışındaki başka sağlık tesislerine gitmelerinin önüne geçilecek ve sevk oranları önemli ölçüde azaltılacaktır.Tıp Fakültesi Hastanemizde mevcut olan ve yeni  başlayacak Kalp Damar Cerrahisi Profösörü ve yardımcı doçentleri,Enfeksiyon Hastalıkları Profösörü, Patoloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Kulak Burun Boğaz, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Anesteziyoloji,Üroloji, Dahiliye, Adli Tıp, Kardiyolojianabilim dallarınaöğretim üyelerinin kadro atama işlemleri tamamlanmak üzeredir.

Sayın UHD Bakanımız Ahmet Arslan’ın ve Rektörlüğümüz’ün destekleriyle Sağlık Bakanlığı’ndan uzman doktor desteği sağlanmış olup, göreve başlamaları beklenmektedir. Yine Sayın Bakanımızın desteği ile Tıp Fakültesi hastanemize ek blok projesi onaylanmış olup, yıl içerisinde inşaatına başlanacak ve bu sayede hizmet kapasitesi artırılacaktır.

Son günlerde hastanemizin bazı bölümlerinde hizmet verilmediğine ya da eksik hizmet verildiğine dair sosyal medyadaki haberler hastanemizi karalamaktan öteye geçmemektedir. Hasta mağduriyetlerinin yaşanmaması için tamamen iyi niyetle yazılan bilgilendirme yazılarının art niyetli kullanılması üzüntü verici olup, bu durum bölge halkına zarar vermektedir.Kamuoyu’na saygıyla duyurulur." denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Tıp Öğrencisi 01 Ocak 1970 02:00

    Ortopedi yok diyip durmayın, 3 hoca var ortopedide. Bize 2 haftalık staj verdiler, bu süreçte bize ders anlatmakla meşgul oldular, ama bu isyan etmenizi gerektirmez hemen. Sağ duyulu olalım lütfen!

  • Güllü 01 Ocak 1970 02:00

    Geçen yaz tatil için gittim kars a kızım rahatsızlandı bu hastaneye götürdüm acil e gittim polikliniğe gidin dedi oraya gittim ora acile gidin dolmuş hasta sayısımı ne böyle saçmalık acile gittim orda da doktor yom zaten kayıt yapan kişinin kabalığını hiç söylemiyrm bile akrabasını hemen ön muyane yaptırdığını poliklinkte bizzat şahit oldum neyse doktor acilde malum başka hastanede yok acildeki doktorların odası na girdim rica minnet muayene edip bana yardımcı oldular saolsunlar yani.

  • Alper laçin 01 Ocak 1970 02:00

    Yorum ve resimleri paylaşanların özel hastanelerimi var yada hastane yönetiminemi oynuyorki böyle haberler yapılıyor. Bence özrünüz kabahatinizden büyük nedemek bölümlere öğrenci gelmiyor o vakit hatayı kendinizde arayınız eğitimdemi sorun semttemi ildemi ohh ne güzel bizi eleştirmeyin deyip ortadan çekilin orda isimler zikredip o yaptı bu yaptı ya siyasilerin işi bu değilmi ülkesine iline vs çalışıp tekrar seçilmek hiççç sağa sola çamur atmayınız hatayı kendinizde aramayınız

  • Mete 01 Ocak 1970 02:00

    Sevim geldi yaaa at at

  • 3636 01 Ocak 1970 02:00

    karsin sağlik problemleri ciddi cozum üreten bir sağlik yönetimi yok ne yazik ki...

  • karslıı 01 Ocak 1970 02:00

    döner sermaye hiç yok değerinde , acil, yoğun bakım ve ameliyathanelerde çalışan hemşirelere bölüm farkları verilmiyor. motivasyooonn sıfır sıfır

  • Kars li 01 Ocak 1970 02:00

    Ya siz neyin peşindesiniz hastane de ortopedi yok allerji testi yok .En ufak bi şeyde bile hemen Erzurum a sevk bumu sizin vatandaşa isyanınız.Dogru Dr lar 5 hasta bakacak sonra sıra kapandi.Siz sonuna kadar haklisinuz.Suc sizde değil sizin Başınızdaki zati muhtereme

  • Burak özen 01 Ocak 1970 02:00

    Aferez nedir onu bile bilmiyorum onun yerine ortopediyi açın ilçelerde bile var hasta almıyor yazısından bıktık