EĞITIM Haber Girişi : 18 Nisan 2019 23:36

Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesinin Adı Değişti, Resmi Gazetede Yayınlandı

Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesinin Adı Değişti, Resmi Gazetede Yayınlandı
Resmi Gazete'de yayınlanan yeni Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nin ismi değiştirildi.
Kars Güncel- Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nin ismi "Dede Korkut Eğitim Fakültesi" olarak değişti.

Resmi Gazete'nin 18 Nisan tarih 30749 sayısında Cumhurbaşkanı Kararı'nın 968 sayılı karar ekinde Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nin adı "Dede Korkut Eğitim Fakültesi" olarak değişti.

CUMHURBAŞKANI KARARI
Karar Sayısı: 968
Bazı yükseköğretim kuramlarına bağlı olarak enstitü, fakülte ve yüksekokul kurulması, kapatılması ve adlarının değiştirilmesi hakkındaki ekli Kararın yürürlüğe konulmasına, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30 uncu ve ek 158 inci maddeleri gereğince karar verilmiştir.

17 Nisan 2019
Recep Tayyip ERDOĞAN
CUMHURBAŞKANI

17/4/2019 TARİHLİ VE 968 SAYILI CUMHURBAŞKANI KARARININ EKİ
KARAR

MADDE 1- (1) Ekli (I) sayılı listede belirtilen yükseköğretim kuramlarına bağlı olarak karşılarında gösterilen enstitü ve fakülteler kurulmuş, ekli (II) sayılı listede belirtilen yükseköğretim kuramları bünyesinde yer alan enstitü, fakülte ve yüksekokullar kapatılmıştır.

(2) Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Özbekistan'da Buhara ibni Sina Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurulmuştur.

MADDE 2- (1) Kafkas Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olan Eğitim Fakültesinin adı Dede Korkut Eğitim Fakültesi olarak değiştirilmiştir.

MADDE 3- (1) Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 4- (1) Bu Karar hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.