EĞITIM Haber Girişi : 08 Kasım 2018 15:07

Kafkas Üniversitesi Kampüsü Güzelleşiyor

Kafkas Üniversitesi Kampüsü Güzelleşiyor
Kafkas Üniversitesi Kampüsü güzelleşiyor ve Altyapı Çalışmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor
Kars Güncel- Üniversitemiz kampüsünün öğrencimiz, çalışanlarımız ve şehrimize yakışan bir hale gelmesi için kampüsün her bir köşesinde yoğun bir çalışma var. 
Genel Sekreter Doç. Dr. Alpaslan Yüce; “2016 yılının Ağustos ayının son günlerinde göreve geldiğimiz zaman bir plan ve yol haritası çıkardık. Öncelikle kampüsümüzü öğrencilerimize, öğretim elemanlarımıza, idari çalışanlarımıza ve ilimize yakışır bir hale getirmemiz gerektiğini biliyorduk. Çalışmalarımızı Sayın Rektör ve Rektör Yardımcısı hocalarımızın bilgileri, onayları ve destekleri ile hemen başlattık. Göreve geldiğimiz 2016 Ağustos ayının sonu inşaat çalışmaları için sezonun bittiği bir dönemdi. Gerekli yasal süreçlerin ve tabi ki firmaların güvenlik soruşturmalarının tamamlanması 2017 yılının eylül ayında tamamlanmıştır. Planlamamız içerisinde üniversitemizin büyümesi ile yetersiz kalan alt yapının yenilenmesi çalışmaları da yer almaktadır. Üniversitemizin fiziki yapılanması için çevre ve altyapı çalışmaları ile birlikte üniversite kampüsü içerisinde ki nizamiye kapısı, içme ve sulama suyuna yeni kaynaklar bulmak için sondaj çalışmaları, ağaçlandırma, park alanları, yürüyüş parkurları ve spor alanları inşa edildi.

Geçtiğimiz aylarda KAÜ Genel Sekreteri Alpaslan Yüce tarafından yapılan açılmada ; "Çalışmalarımız ile üniversitemiz kampüsü kültür, spor ve sosyal tesisler bakımından zengin bir kompleks haline getirilerek öğrencisine, personeline ve şehir halkına hizmet verecek bir düzeye kavuşacaktır." denilirken çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bisiklet yolları, oturma alanları (kamelyalar, süs havuzu ve banklar), ağaç dikimi ve çiçek ekimi, yeni ışıklandırma ile de kampüs alanı daha güzel bir görünüme kavuşmuş oldu.
Bu çalışmalarda her zaman destek olan Rektörümüz Prof. Dr. Sami Özcan’a, Rektör yardımcılarımız Prof. Dr. M. Özkan Arslan ve Prof. Dr. Selçuk Ural’a, çalışma arkadaşlarım kıymetli Genel Sekreter Yardımcılarımıza, Yapı İşleri Daire Başkanı ve tüm daire çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Bu çalışmalarımızda gerek asfalt yolun yapılması ve gerekse diğer projeler için ek ödenek desteği sağlayan UDH Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’a ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.