KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 17 Nisan 2018 17:06

Kafkas Üniversitesi Kültür Şöleni Tüm Coşkusuyla Devam Ediyor

Kafkas Üniversitesi Kültür Şöleni Tüm Coşkusuyla Devam Ediyor
Kars Kafkas Üniversitesi tarafından organize edilen Kafkasya Üniversiteleri Bilim ve Kültür Şöleni 2. gününde düzenlenen halk oyunları gösterileri ile katılımcıları büyüledi.
Kars Güncel- Kafkas Üniversitesi tarafından organize edilen ve TİKA ile SERKA tarafından da desteklenerek gerçekleştirilen Kafkasya Üniversiteleri Bilim ve Kültür Şöleni , Kafkasya coğrafyasındaki ülkelerin sahi oldukları ortak mirastan yola çıkarak geleceğe ışık tutacak bir vizyon belirlemek dil, kültür, sanat, tarih, ekonomi, eğitim gibi alanlarda birikimlerin paylaşılması adına 9 ülkenin katılımıyla 2. gününde de devam ediyor.

Vatandaş ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği şölende, gruplar kendi yörenlerine ait dans ve müzik dinletisini sunarken, Gürcistan, Nahçivan, Tebriz ve Kars'ın dans ve müzik grupları kültürel etkinliklerle bir araya gelerek KAÜ kapalı spor salonunda sunulan halk oyunları gösteri katılımcıları büyüledi.

Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan, yaptığı konuşmada, Kafkas Üniversitesince organize edilen Kafkasya Üniversiteleri Bilim ve Kültür Festivalinin 3 gün devam edeceğini ve bugün kültür şöleninin 2. günü etkinliklerinin devam ettiği söyledi.

Amaçlarının Kafkasyadaki üniversiteleri bir araya getirmek olduğunu belirterek açıklamalarına devam eden Rektör Yardımcısı Arslan, "Kafkasyadaki Üniversitelerin bir araya gelerek hem bilimsel hemde ikili ilişkileri geliştirmek, bu amaçla ortak protokoller imzalamak. Bu çerçevede Türk Cumhuriyetleri olmak üzere Gürcistan'ın bir çok üniversitesi, Rusya, Dağistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Özbekistan, Nahçivan ve İran Tebriz Üniversitesinden katılımlar oldu." diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.