EĞITIM Haber Girişi : 14 Haziran 2020 22:13

Kafkas Üniversitesi'nden Öğrencilere Online Sınav Desteği

Kafkas Üniversitesi'nden Öğrencilere Online Sınav Desteği
Kafkas Üniversitesi online sınavlar için üniversite öğrencilerine laboratuvar ve internet imkanı sağlıyor
Kars Güncel-Kafkas Üniversitesi, uzaktan öğrenim gören tüm üniversite öğrencilerine yönelik olarak, dönem sonu sınavlarında sağlıklı internet bağlantı ortamı sağlamak için merkez kampüsünde bulunan bilgisayar laboratuvarlarını açıyor.

“Bilgisayar Laboratuvarları imkanlarından istifade etmek isteyen üniversite öğrencilerinin  portal.kafkas.edu.tr/lab linki aracılığıyla rezervasyon yapmaları gerekiyor.”

Covid-19 salgını nedeniyle tüm üniversitelerimizde dersler dijital imkanlar kullanılarak uzaktan eğitim ile yapılmaya başlanmıştı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) derslerin yanında 2019-2020 Eğitim Öğretim Bahar Yarıyılında final ve bütünleme sınavlarının da uzaktan öğretim yoluyla yapılmasına karar verdi. Gerek güvenli ve hızlı internet gerekse bilgisayar imkanları sınırlı olan Kars ili ve ilçelerinde ikamet eden Kafkas Üniversitesi öğrencilerinin ya da diğer üniversite öğrencilerinin bu sınavlara sorunsuz bir şekilde girebilmelerine olanak sağlamak amacıyla, merkez kampüsde yer alan 6 (altı) birimdeki bilgisayar laboratuvarları kullanıma açılmıştır.

Kafkas Üniversitesi öğrencilerin bu laboratuvarları kullanırken Covid-19 kapsamında olası bulaşmaları önlemek amacıyla alınacak önlemleri belirledi. Bu kapsamda öğrenciler bilgisayar laboratuvarlarından sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum şeklinde yaralanabilecek. Oturumlar arasında bilgisayar laboratuvarları dezenfekte edilecek ve havalandırılacak. Sosyal mesafenin korunması amacıyla bilgisayar laboratuvarlarında aralıklı oturma düzeninde, iki kişi arasındaki mesafe en az 1,5 metre olacak şekilde düzenlenerek, mevcut bilgisayarlar kullanıma açılmıştır.

Ayrıca şahsi bilgisayarları (Laptop, Tablet,Telefon vb.) olup da internete erişimi kısıtı olan Kafkas Üniversitesi öğrencileri kampüs alanında kablosuz yayın olan "Kafkas_wireless" bağlantısını kullanbilirler. Diğer üniversite öğrencileri Merkez Kütüphane'de ve Eğitim Fakültesi binasında yayını olan "Eduroam" yayınına bağlanarak internete erişim sağlayabilirler. Eduroam detaylı bilgi için tıklayınız

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.