EĞITIM Haber Girişi : 11 Ekim 2018 12:16

Kafkas Üniversitesi Uluslararası Eğitim Öğretim Kongresine Ev Sahipliği Yaptı

Kafkas Üniversitesi Uluslararası Eğitim Öğretim Kongresine Ev Sahipliği Yaptı
Kafkas Üniversitesi 6. Uluslararası Eğitim Programları ve Öğretim Kongresi bugün başladı.
Kars Güncel- Kars’ta 6. Uluslararası Eğitim Programları ve Öğretim Kongresi yerli ve yabancı 300 bilim insanı ve akademisyenin katılımı ile Kafkas Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen açılış programı ile başladı.
Kafkas Üniversitesi, Eğitim Programları ve Öğretim Derneği İş Birliği ile Kars’ta ilk defa düzenlenen 6. Uluslararası Eğitim Programları ve Öğretim Kongre (ICCI-EPOK 2018)’sinin açılış programında KAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Ural, Genel Sekreter Alpaslan Yüce, kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde görevli akademisyen Doç. Dr. Halil İbrahim Kaya, Eğitim Programları ve Öğretim Derneği BaşkanıProf. Dr. Özcan Demirel, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, ABD, Azerbaycan, İran, Kosova ve Yunanistanlı akademisyenler ve eğitim fakültesi öğrencileri katıldı.
Açılış programında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kars Tanıtım Gösterimi yapıldıktan sonra kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde görevli akademisyen Doç. Dr. Halil İbrahim Kaya; "Kars’ta 6. Uluslararası Eğitim Programları ve Öğretim Kongresi'nin üniversitenizde düzenlenmesi bizleri heyecanladırmış ve mutlu etmiştir. Bu kongrede eş zamanlı olarak 9 ayrı kongre salonunda toplam 53 oturumla 290 bildiri ve bilimsel çalışma sonuçları bildirilecektir. Bu kongrede ülke genelinde üniversitelerde eğitim alanında çalışma yapan bilim insanlarını bir araya getirip bilgi ve birikim paylaşımlarını, sorunlara çözüm arama ve ortak akıl üretme ve eğitimde denge birliğini sağlamayı, eğitim ve öğretim alanında kısa ve orta vadeli çözümler üretmeyi amaçlamaktadır." dedi.
Bugün başlayan kongre 12 ve 13 Ekim 2018 tarihlerinde de devam edecek.
Haberin Videosu


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.