EĞITIM Haber Girişi : 11 Ağustos 2018 19:20

Kafkas Üniversitesi Yeni Öğrencilerini Bekliyor

Kafkas Üniversitesi Yeni Öğrencilerini Bekliyor
Kafkas Üniversitesi 2018-2019 akademik yılında yeni öğrencilerini bekliyor.
Kars Güncel- Yüksek Öğretime Geçiş sınavlarının açıklanmasının ardından adayların üniversite tercih işlemleri devam ediyor. 
Kars'ta çeyrek asırlık tecrübesi ile Kafkasların Cazibe Merkezi haline gelen Kafkas Üniversitesi YKS adaylarının tercih listelerinde yerini alıyor. Kafkas Üniversitesi'nde son zamanlarda yapılan kampüs yenileme çalışmaları, sosyal tesisler ile tercih edecek öğrencilerin huzur ve rahatı için büyük bir seferberlik başlatmış durumda. Kafkas Üniversitesi Rektörlü'ğü tarafından başlatılan ve Karsın en büyük sosyal alanı olacak şekilde bir hummalı çalışma devam ediyor.
Bu yıl YKS tercih sonuçlarının 27 Ağustos Pazartesi günü ÖSYM tarafından açıklanması bekleniyor. 
Üniversiteye Kayıtlar Ne Zaman Yapılacak?
YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2018 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır. 
Detaylı Bilgi İçin Aşağıda ki Linkten Ulaşabilirsiniz
 
Otomatik alternatif metin yok.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    Bir karslı olarak söylüyorum Kars’a üniversite okumaya gelen öğrenciler hayatlarından dört yıl kaybetmiş olacak gidin Bayburt’ta bile okuyun Kars’a gelmeyin

  • Karslı 01 Ocak 1970 02:00

    Çok medeniyetleyiz

  • Mustafa ÖZYILMAZ 01 Ocak 1970 02:00

    Hangi medeniyet? Caddelerini pislik götüren,barınakları olmayan sokak köpeklerinin birleştiği,telefonda bağırarak konuşanlar,ailesi ile alışverişe çıkanların arkasında küfürlü konuşan gençler,sokak ortasına tükürenler,yol yapacaklen yolsuzluk yapanlar,işini iyi yapmak yerine dedikodu yapanlar bir türlü bir olamayanlar ırkçılık yapanlar,sizde karslıysanız ekleyin de ekleyin falan nerde medeniyet.. ha bu arada yaşım 31 doğma büyüme karslıyım hâla kars ta yaşıyorum..