KARS Haber Girişi : 18 Ekim 2017 21:55

Kafkas Üniversitesi'ne Yeni Nizamiye Kapısı

Kafkas Üniversitesi'ne Yeni Nizamiye Kapısı
Kafkas Üniversitesi nizamiye girişini yenileme çalışmalarında çalışmalar aralıksız devam ediyor. Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan çalışmaları yerinde inceledi.
Kars Güncel-Kars'ta bulunan Kafkas Üniversite'nin ana giriş nizamiyesi eski ve çirkin görüntüsü gelişmekte olan yapısıyla birlikte oluşan talebe karşılık veremediğinden dolayı yıkılarak, yerine yeni ve göze hitap edecek şekilde sanatsal bir nizamiye inşaatı yapımına geçtiğimiz günlerde başlanılmıştı, yeni nizamiye yapılacak alandaki inşaat çalışmaları aralıksız devam ederken Kafkas Üniversitesi Rektörü Sami Özcan bugün çalışmaları yerinde inceledi.

Yeni yapılacak nizamiye ile Kafkas Üniversitesi yerleşkesinde bulunan eğitim öğretim binalarına ve Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne  giriş çıkışlar bir birinden ayrılacağı, hemde yaya giriş çıkışları kayıt altına alınarak kontrol sağlanacağı  öğrenilirken, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın talimatı ile Kars şehir merkezine ulaşım için yapılan yeni yol çalışmaları kapsamında üniversite yolununda Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü tarafından sıcak asfaltının yapılacağı öğrenildi.



/////// Arşiv Haber/////// 03.10.2017 16:12:12

Kafkas Üniversitesi Yenileme Çalışmalarına Başladı


 
Kafkas Üniversitesi nizamiye girişini yenileme çalışmalarına başladı.
    Kafkas Üniversitesi Yenileme Çalışmalarına Başladı

    Kars Güncel-Kars'ta 11 Temmuz 1992 tarihinde kurularak eğitim anlamında Kars'ta ve bölgede önemli bir yere 5 ayrı yerleşkede 11 Fakülte, 3 Yüksekokul, 9 Meslek Yüksekokulu, 1 Devlet Konservatuarı, 3 Enstitü, 18 Araştırma Merkezi olmak üzere toplam 45 akademik birime, 872 öğretim elemanına ve yaklaşık 20.000 öğrenci kapasitesine sahip Kafkas Üniversitesi yerleşkesine giriş ve çıkış yapılan nizamiye'yi modern hale getirmek için çalışmalara başladı.

    Üniversite'nin ana giriş nizamiyesi eski ve çirkin görüntüsü ve gelişmekte olan yapısıyla birlikte oluşan talebe karşılık veremediğinden dolayı yıkılarak, yerine yeni ve göze hitap edecek şekilde sanatsal bir nizamiye inşaatı yapımına başlanıldı.

    Yeni yapılacak nizamiye ile Kafkas Üniversitesi yerleşkesinde bulunan eğitim öğretim binalarına ve Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne  giriş çıkışlar bir birinden ayrılacağı, hemde yaya giriş çıkışları kayıt altına alınarak kontrol sağlanacağı edinilen bilgiler arasında.

     

     


    Yorum Yaz
    • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.